Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom

Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom

Svijet je bogatiji za još jedan pojam superlativa u automobilskom svijetu – Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900 “ONE OF TEN” baziran je kao što svi odmah znamo na Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ izvedbi. No, osim brojnih novih detalja, krasi ga i činjenica kako će biti napravljen u svega 10 primjeraka, a sve je začinjeno oznakom – Brabus Masterpiece.

Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom 1

Srce ovog vrhunskog automobila je dodatno pojačani V8 biturbo sklop, koji zahvaljujući proširenju na 4,5 litre i novo razvijenom sustavu punjenja razvija nevjerojatnu snagu od 662 kW, odnosno 900 KS! Maksimalni okretni moment je 1.250 Nm, ali je ograničen na 1.050 Nm.

Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom 2

U kombinaciji s 9-brzinskim sportskim mjenjačem SPEEDSHIFT MCT i pogonom na sve kotače, ovaj četverovratni coupe katapultira se s mjesta do 100 km/h za samo 2,8 sekunde. Dok 300 km/h postiže se za samo 23,9 sekundi. Najveća brzina elektronički je ograničena na 330 km/h, zbog guma.

Kako bi na cestu donio optimalno prijanjanje i svu snagu motora, Brabus je predvidio za ovu priču velike 21 i 22 colne kotače. Rocket izvedba dodatno je proširena zbog toga. Da Brabus ništa nije prepuštao slučaju, govori i podatak gdje su u zračnom tunelu stvorene aerodinamičke komponente koje proizvode veću potisnu silu i na taj način povećavaju stabilnost vožnje pri velikim brzinama. Na svaki detalj se pazilo.

Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom 3

Boja “Stealth siva” također je nešto što čini razliku, baš kao i cjelokupni izgled interijera.

Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom 4

Ekskluzivni kožni presvlake, sivi šavovi postavljaju oštre kontraste finoj kraljevsko crnoj koži i alkantari. Sivi ukrasni šavovi također pokazuju veliku pažnju prema detaljima u ovoj opremi – Brabus Masterpiece.

Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom 5

Cijena ove izvedbe deklarirana je s iznosom od 427.000 eura. Nerealno!

Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom 6

 

foto: Brabus

 

Erfolg LED žarulje
Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.