Brabus Rocket 900 “One of ten”, iživljavanje i moć u jednom

Brabus Rocket  Masterpiece

Svijet je bogatiji za još jedan pojam superlativa u automobilskom svijetu – Brabus Rocket 900

Brabus Rocket 900 “ONE OF TEN” baziran je kao što svi odmah znamo na Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ izvedbi. No, osim brojnih novih detalja, krasi ga i činjenica kako će biti napravljen u svega 10 primjeraka, a sve je začinjeno oznakom – Brabus Masterpiece.

Brabus Rocket  Masterpiece

Srce ovog vrhunskog automobila je dodatno pojačani V8 biturbo sklop, koji zahvaljujući proširenju na 4,5 litre i novo razvijenom sustavu punjenja razvija nevjerojatnu snagu od 662 kW, odnosno 900 KS! Maksimalni okretni moment je 1.250 Nm, ali je ograničen na 1.050 Nm.

Brabus Rocket  Masterpiece

U kombinaciji s 9-brzinskim sportskim mjenjačem SPEEDSHIFT MCT i pogonom na sve kotače, ovaj četverovratni coupe katapultira se s mjesta do 100 km/h za samo 2,8 sekunde. Dok 300 km/h postiže se za samo 23,9 sekundi. Najveća brzina elektronički je ograničena na 330 km/h, zbog guma.

Kako bi na cestu donio optimalno prijanjanje i svu snagu motora, Brabus je predvidio za ovu priču velike 21 i 22 colne kotače. Rocket izvedba dodatno je proširena zbog toga. Da Brabus ništa nije prepuštao slučaju, govori i podatak gdje su u zračnom tunelu stvorene aerodinamičke komponente koje proizvode veću potisnu silu i na taj način povećavaju stabilnost vožnje pri velikim brzinama. Na svaki detalj se pazilo.

Brabus Rocket  Masterpiece

Boja “Stealth siva” također je nešto što čini razliku, baš kao i cjelokupni izgled interijera.

Brabus Rocket  Masterpiece

Ekskluzivni kožni presvlake, sivi šavovi postavljaju oštre kontraste finoj kraljevsko crnoj koži i alkantari. Sivi ukrasni šavovi također pokazuju veliku pažnju prema detaljima u ovoj opremi – Brabus Masterpiece.

Brabus Rocket  Masterpiece

Cijena ove izvedbe deklarirana je s iznosom od 427.000 eura. Nerealno!

Brabus Rocket  Masterpiece

 

foto: Brabus