BMW M850i Gran Coupe Kyoto Edition – posebna inačica za japansko tržište oduševljava izvedbom

bmw kyoto

BMW je lansirao posebnu inačicu Gran Coupea serije 8 pod nazivom Kyoto Edition…

Ova posebna serija je isključivo dostupna za kupce u Japanu, od tud i naziv Kyoto Edition. Baza za ovaj model je, naravno, M850i xDrive Gran Coupe koji uspješno kombinira precizni inženjering sa japanskom tradicionalnom umjetnošću. Ovaj je primjerak obojen u Azurite Black boju koja je dio palete BMW Individual. Ekskluzivna shema boja, za razliku od onoga što ime sugerira, vrlo je tamne, plave boje i ima posebno mjesto u tradicionalnoj japanskoj umjetnosti.

bmw kyoto

Ako se pita BMW, upravo taj eksterijer uspješno se stapa sa japanskim pejzažom, posebno sa bambusovim drvećem, hramovima i tamnozelenim šumama. Pored toga, posebno izdanje na raspolaganju ima ekskluzivne velike, 20″ kotače sa više krakova i posebne gravure na B stupovima.

bmw kyoto

Kyoto Edition nije razočarao ni u unutrašnjosti; lakirana centralna konzola dizajnirana je od strane poznatog umjetnika Shiho Okada. Ovaj je umjetnik iz Kyota ranije surađivao sa Chanel brandom, a također je izlagao svoja umjetnička djela u Muzeju suvremene umjetnosti Metropolitan u New Yorku. Lakirani paneli ukrašeni su raden i maki-e – tradicionalnim japanskim ukrasnim tehnikama. Za jedinstvene obrasce, Okada je inspiraciju pronašao u japanskom kimonou i u BMW-ovom kultnom sloganu „Freude am Fahren“ (čisto zadovoljstvo vožnje).

preuzmi

Mali komadi bisernih školjki također su umetnuti na uruši lak, što dodatno naglašava predivan uzorak. Kabina također ima dvobojne presvlake, panoramski krovni otvor i ekskluzivna sjedala.

Ispod poklopca motora nalazi se 4.4 biturbo benzinski V8 motor koji razvija 530 KS i 750 Nm, a tu je standardno Steptronic automatski mjenjač i xDrive pogon na sva četiri kotača. Do ‘stotke’ juri za 3,7 sekundi, a maksimalna brzina iznosi elektronski ograničenih 250 km/h. Cijena za ovu posebnu inačicu u Japanu iznosi 21.500.000 ¥ , što je ekvivalentno 174.737 eura.