BMW M2 CS Racing rezerviran samo za stazu

BMW M CS Racing

Testna faza ultimativne M2 CS Racing edicije odrađena je do kraja. Premijerni nastup Nijemci su imali u Sjevernoj Americi, na legendarnih 24 sata Daytone…

Ne, ovo nije automobil za prometnice i svakodnevnu upotrebu. Namjera je da automobil nastavi priču o uspjehu koji je započeo BMW M235i Racing i BMW M240i Racing prethodnih godina.

Obožavatelji su osim glavne ‘male’ zvijezde, mogli vidjeti i veću braću iz svijeta utrka, poput – BMW M8 GTE i BMW M6 GT3, ali i BMW M4 GT4.

BMW M CS Racing

BMW M2 CS Racing nastavlja priču o uspjehu u Sjevernoj Americi.

Od 2016., BMW je ponio tri momčadske titule, a dva vozača okitili su se titulom prvaka u TC (Touring car) u Americi. Cilj Bavarcima ostaje isti, novi automobil mora nastaviti voziti pobjedničkim putem.

BMW M CS Racing
foto: BMW

BMW M2 CS Racing nudi najbolje mogućnosti postavki i pripreme vozila za utrku. Novi trkački automobil pokreće S55, 6-cilindrični redni motor, koji iz 3,0-litre obujma u trkačkoj verziji postiže između 280 KS (205 kW) i 365 KS (268 kW) ), ovisno o klasifikaciji utrke. Najveći okretni moment od 550 Nm prenosi 7-stupanjski prijenos s dvostrukim kvačilom koji se regulira pomoću programa. Još jedan zanimljiv detalj kod M2 CS Racing je velika mogućnost preinaka, baš kao i kod M4 GT4 izvedbe.

BMW M CS Racing
Trolitreni motor pružiti će mogućnost brojnog podešavanja (foto: BMW)

Paralelno s tim, BMW Motorsport nudi i varijantu nadogradnje M2 CS Racing od 450 KS, što rezultira ultimativnim trkačkim automobilom. Ne čudi nas stoga što TC serija utrka dobiva sve više na popularnosti u Sjevernoj Americi.

BMW M CS Racing