Mercedes-Benz opet nadmašio Audi i BMW

Mercedes AUDI BMW

Nijemci dominiraju u svim poglavljima, prodaja ide odlično, listopad je bio najbolji za Mercedes-Benz…

Najbolje od njemačke autoindustrije pratimo u svim kategorijama. Pa tako i njihove ukupne prodajne brojke volimo pogledati na kraju mjeseca.
Prodaja vozila marke BMW porasla je u listopadu za 3,0%, pa je tako bavarska marka isporučila 176.291 vozila. U prvih deset mjeseci godine prodaja BMW-a porasla je za 2,3%, što rezultira s ukupno 1.777.691 vozila.

S druge strane, marka iz Ingolstadta – Audi, u listopadu je bio ipak nešto manje uspješan. Kupcima je širom svijeta isporučio 149.150 automobila. To predstavlja porast od 26,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

No, koliko god bili uspješni, marka iz Stuttgarta opet je izdominirala ljute konkurente. Prošlog mjeseca Mercedes-Benz je u odnosu na prethodni listopad zabilježio 199.293 automobila (+ 4.9%).

Audi bmw

Zvijezda iz Stuttgarta do listopada ukupno je isporučila 1.924.536 vozila, a isporuke širom svijeta povećane su za 1,0% u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Dakle, ako je ovo parametar tko je najbolji, onda je Mercedes-Benz apsolutni gospodar svetog trojstva.