Škoda Enyaq RS iV od sad ima dva ‘drift’ rekorda i upisana je u Guinnessovu knjigu rekorda!

skoda enyaq rs iv sets two guinness world records  ad

Enyaq RS iV vozio je automobilistički novinar Richard Meaden srušio je naslov Guinnessov rekord za ‘Najduže neprekidno driftanje vozila na ledu’ nakon što je dosegnuo udaljenost od 7,351 km, te rekord za ‘Najduži kontinuirani drift vozila na ledu (električni automobil)’ u istom vozilu

Škoda 4×4 Winter Experience događaj donio je puno toga zanimljivog. Osim vrhunskog doživljaj i ambijenta, Škoda je postavila dva službena svjetska rekorda u driftanju na ledu s Enyaq RS iV SUV-om, drugim potpuno električnim sportskim modelom marke. Rekordi za ‘Najduže neprekidno driftanje vozila na ledu’ i ‘Najduže kontinuirano driftanje vozila na ledu (električni automobil)’ potvrdili su ljudi iz Guinnessovog žirija. Postavio ih je automobilistički novinar Richard Meaden na kružnoj stazi opsega 188,496 m na zaleđenom jezeru Stortjärnen u blizini Östersunda u Švedskoj u četvrtak 19. siječnja 2023.

Prvi rekord koji je Škoda oborila na jezeru Stortjärnen bio je za najdulje neprekidno driftanje vozila na ledu. Vozeći nedavno predstavljeni SUV Škoda Enyaq RS iV, Richard Meaden postavio je novi službeno potvrđeni rekord držeći automobil u kontroliranom klizanju više od 15 minuta i prijeđenih 7.351 m. Meadenov drift potukao je prethodni rekord od 6.231 m, postavljen u Kini 2022. U obaranje prvog rekorda, Meaden i Škoda Enyaq RS iV SUV postavili su drugi rekord za ‘Najdulje neprekidno driftanje vozila na ledu (električni automobil)’.

Škoda Enyaq RS iV od sad ima dva 'drift' rekorda i upisana je u Guinnessovu knjigu rekorda! 25
Foto: Škoda

Rekordi su postavljeni na zaleđenom jezeru u blizini Östersunda u Švedskoj u 11:05 19. siječnja 2023.

Uz nazočnog suca Guinnessove knjige rekorda i međunarodnog suca u driftanju Davida Kalasa kao svjedoka, Škoda je postavila rekord četvrtog dana marke na lokaciji nakon brojnih treninga s različitim kombinacijama guma. Uloženo je ukupno 18 sati drifta tijekom punih pet dana na temperaturama ispod ništice kako bi se postiglo savršeno driftanje.

Foto: Škoda