Porsche u Japanu gradi test centar

Porsche test centar Japan

Porsche Experience centri nude fascinantna vozačka iskustva, a u 2021. se planira izgraditi i deveti po redu na svijetu, u mjestu Chiba pored Tokija…

“Porsche želi svojim kupcima donijeti jedinstveno iskustvo i naši svjetski centri za doživljaj utjelovljuju ovaj pristup koji se ne može naći nigdje drugdje u automobilskom svijetu”, kaže Detlev von Platen, član izvršnog odbora, prodaje i marketinga u Porscheu.

“Naši japanski kupci vole sportski duh i ekskluzivnost naših proizvoda – s novim Porsche Experience centrom, dobit će izvrsno mjesto za proživljavanje te strasti i dijeljenje iste s drugima.”

Ostali Porsche Experience centri (PEC) nalaze se u Leipzigu, Silverstoneu, Atlanti, Le Mansu, Los Angelesu, Šangaju, Hockenheimu i Franciacorti (trebalo bi otvoriti 2021.).

Porsche test centar Japan

Novi PEC Tokyo bit će opremljen kružnom stazom, dinamičkim dijelom, off-road stazom, kao i ostalim raznim sadržajima staze kako bi doživio maksimum od sportskih automobila, koje Porsche može ponuditi. Kupci i ljubitelji marke mogu naučiti o poboljšanoj teoriji i tehnici vožnje od strane specijalnih instruktora. Štoviše, posjetitelji PEC-a u Tokiju mogu uživati u realističnom trkačkom simulatoru, popiti kavu u salonu ili večerati u restoranu. Uz to, PEC Tokio pruža usluge za niz poslovnih potreba, sa sobama za sastanke u kojima se mogu održavati brojni treninzi i prostorom za korporativne događaje.

Kružna staza od 2,1 km reproducira poznate zavoje sa staza širom svijeta, poput Karussella (čuvenog vrtuljka) na Nürburgringu i „vadičepa“ na Laguna Seca stazi u SAD-u. Dok ostali PEC-ovi imaju ravne 2D staze, specifična značajka PEC-a u Tokiju je njegova valovita 3D staza koja iskorištava prirodnu topografiju.

Porsche test centar Japan

Susjedna zgrada koristi vanjski dizajn koji je nadahnut Edom Kirikom, tradicionalnim japanskim zanatom. Japanski uzorak koji se sastoji od dijagonalnih linija nazvan yaraimon, imat će jedinstveni dizajn i štitit će vanjski dio od oštećenja i prljavštine. Interijer će također usvojiti japanski okus koji dočarava slike japanskih vrtova i radova s gipsom.

foto: Porsche