Volkswagen ID. Buzz, nova kombi ikona stigla u domaće prodajne salone, cijena je ‘zanimljiva’!

vw id buzz pro kombi prodaja cijena zagreb test hrvatska doseg

Volkswagen i gospodarski sektor od nedavno ima u strujnom tonu, te zasluge idu na račun ID. Buzz, na jedan zeleni način oživljava duh kultnog kombija T1…

Kao nekad Volkswagen T1, njegov suvremeni, ekološki nasljednik Volkswagen ID. Buzz je multifunkcionalan, ali novo doba donosi mogućnost potpunog umreženog pristupa. Hrabri nastup dizajnera marke iz Wolfsburga odmah se svidio ljubiteljima marke. Uživo je jednako zanimljiv, prepun zanimljivih detalja.

Njegov je izgled svojevrsna posveta prvom Bulli modelu, a potpuno je jedinstven, po želji dostupan u četiri dvobojne izvedbe. Izražajan dizajn modela ID. Buzz ujedinjuje suvremene proporcije s inovativnom tehnologijom. Primjerak izložen u prodajnom centru na zagrebačkom Jankomiru dostupan je u Mono srebrnoj metalik boji.

Volkswagen ID. Buzz se pokreće elektromotorom snage 150 kW (204 KS), koji energiju dobiva iz litij-ionske baterije kapaciteta 77 kWh. Ona je dostatna za nekih 400 kilometara vožnje. Na brzom punjaču baterija se može napuniti od 5 do 80 posto kapaciteta za pola sata.

Do 100 km/h ubrzava za 10,4 sekunde, a najveća brzina je, radi štednje energije i osiguranja dosega, ograničena na 145 km/h. Zapravo, brojke su i ovdje u drugom planu, pored tog cool faktora koji donosi. Stoga je šteta što ga mogu kupiti samo oni koji mogu izbrojiti 62.904 eura.

Foto: Driveteam.hr