Mercedes-Benz EQS stiže 2021., potvrđeno još šest električnih modela

EQS Mercedes

Nova generacija električnih vozila u luksuznom segmentu temelji se na prilagođenoj arhitekturi koja je modularna u svakom aspektu i može se koristiti u svim modelima…

Koncept vozila je tako optimiziran da udovolji svim zahtjevima svakodnevnog života uz modele s baterijom. Nova arhitektura vozila omogućuje izradu Mercedes-Benz električnih automobila od klasičnih limuzina do velikih SUV modela.

EQS će omogućiti kupcima u luksuznom segmentu da u potpunosti iskoriste sve prednosti električne arhitekture s obzirom na prostor i dizajn. S dometom do 700 km (prema WLTP-u), EQS i u tom pogledu udovoljava zahtjevima progresivne limuzine u segmentu S-klase.

EQS Mercedes

U isto vrijeme, Mercedes-Benz ostaje vjeran svom receptu za uspjeh u proizvodnji, a svoja vozila i tvornice dizajnira tako da mogu fleksibilno graditi različite modele na istim proizvodnim linijama. Električna vozila također koriste pionirske međusektorske tehnologije Mercedes-Benza kao što su, na primjer, MBUX (Mercedes-Benz User Experience) sustav upravljanja i prikaza ili sustavi za pomoć u vožnji.

Konceptni automobil Mercedes-Benz Vision EQS pružio je smjernice progresivnom dizajnu nadolazećeg, serijskog EQS, još u rujnu 2019. Zakamuflirani prototipi koji su u fazi testiranja to i potvrđuju. Međutim, detalji progresivnog dizajna modela EQS SUV, EQE i EQE SUV za nastavak električne inicijative zasad ostaju nepoznati.

EQS Mercedes

Mercedes-Benz će uvesti potpuno električnu arhitekturu 2021. Istodobno, tvrtka će nastaviti elektrificirati najuspješnije platforme. Uz EQC srednje veličine SUV (EQC 400 4MATIC i potpuno električni EQV, kombi forma, kupci u segmentu kompaktnih automobila mogu se radovati dva potpuno električna SUV modela – EQA i EQB. Njihov progresivni dizajn postat će zaštitni znak potpuno električnog asortimana proizvoda.

Proizvodnja EQA započet će prije kraja ove godine.

foto: Daimler