Novi Hyundai Tucson i službeno stigao u Hrvatsku, osvaja dojmljivim izgledom, ali i cijenom!

Hyundai Tucson

Četvrta generacija najprodavanijeg Hyundai SUV-a je stigla na hrvatsko tržište, dostupan je već u seriji s bogatim paketom sigurnosne opreme. Tucson starta s iznosom od 174.990 kuna…

Potpuno novi Hyundai Tucson dokaz je da i najbolji mogu evoluirati, revolucionarnim dizajnom i svime što nudi novi Hyundai Tucson postavlja nove standarde u svojoj klasi. Imali smo prilike odraditi i prve test vožnje u Zagrebu.

Hyundai Tucson
Na zagrebačkom Jankomiru održana je domaća premijera nove, 4. generacije SUV modela. Tucson je automobil o kojem će se pričati…

Model koji se premijerno pojavio na tržištu tamo još 2004., prodan je u više od 7 milijuna primjeraka širom svijeta, čime je Hyundai Tucson postao najprodavaniji Hyundai SUV model.

Potpuno novi Tucson odlikuje se upadljivim dizajnom i najširom ponudom elektrificiranih pogonskih sklopova u segmentu kompaktnih SUV modela, uključujući plug-in hibridne, hibridne te benzinske i dizelske 48-voltne blage hibridne opcije.

Hyundai Tucson
Ostavlja dojam na cesti, a svjetla samo pojačavaju taj utisak (foto: Josip Ninković)

Za početak, novi Hyundai Tucson na hrvatskom tržištu starta s ponudom benzinskih motora, benzinskih motora s 48-voltnom blagom hibridnom opcijom i ponudom dizelskih motora te hibridnih modela. Plug-in hibridni modeli se na hrvatskom tržištu očekuju sredinom godine, točnije krajem proljeća.

Najviša razina sigurnosti i postavljanje novog standarda u klasi. Tako već u seriji Tucson donosi poduži popis sigurnosnih tehnologija, a vrijedi izdvojiti: paket aktivne sigurnosti i pomoći u vožnji nadograđen je tako da između ostalog uključuje Sustav pomoći u vožnji autocestom (Highway Driving Assist, HDA), Monitor mrtvog kuta (Blind View Monitor, BVM) i pomoć pri izbjegavanju sudara u mrtvom kutu (Blind-spot Collision Avoidance Assist, BCA). Na popisu kod Tucsona pronaći ćete i sustav za pomoć u izbjegavanju frontalnog sudara (Forward Collision-Avoidance Assist, FCA) sa zaštitom automobila, pješaka i biciklista.

Pogled prema unutrašnjosti, otkriva potpuno novi izgled interijera. Sve je u znaku digitalnog, uglađenog potpisa. Zapravo, brojni detalji ovdje se mogu povezati s premium duhom, a osim decentnog brzinomjera, dominira upadljiv infotainment od 8″ ili 10.25″ veličine zaslona. Idealan položaj sjedenja s lakoćom ćete namjestit, a u vožnji Tucson tek otkriva svoju udobnu stranu.

IMG
Digitalan potpis nije zaobišao ni novi Tucson (foto: Driveteam.hr)

Potpuno novi Hyundai Tucson je duži i širi te ima veći međuosovinski razmak od prethodnika; time je i prostraniji nego ikada prije s kapacitetom prtljažnika od 546 do 620 litara, ovisno o pogonskoj izvedbi ili najvećih 1.799 litara sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala. Doista, po pitanju Tucson je i ovdje napravio odmak u odnosu na prethodnu generaciju, te je jedan od vodećih u klasi.

Kao u svi Hyundai modeli tako i potpuno novi Hyundai Tucson dolazi s jedinstvenim jamstvenim paketom na tržištu: 5 godina jamstva bez ograničenja kilometraže za nova Hyundai vozila uključujući i 5 godina jamstva mobilnosti, te 5 godina preventivnih pregleda vozila.

U prvim test vožnjama, isprobali smo 1.6 CRDi verziju od 136 KS s automatskim 7-brzinskim mjenjačem u Premium paketu opreme. Prvi dojmovi su sjajni, vozi se uglađeno, potrošnjom ne ide preko 7 litara.

IMG
Domaćim kupcima ipak bi CRDi izvedba mogla biti i dalje najzanimljivija (foto: Driveteam.hr)

Iako konkretni, bogato opremljeni primjerak stoji nešto više od 250.000 kuna, Tucson četvrte generacije, dostupan je na hrvatskom tržištu već od 174.990 kuna za model Hyundai Tucson 1.6T 150 KS 6MT 2WD sa startnim, ali s izdašnim paketom opreme Comfort. Ova razina opreme između ostalog, nudi veliku razinu sigurnosti, 8″ ekran, kameru za vožnju unatrag, LED dnevna i pozicijska svjetla i dr. Ljubitelje benzinaca veselit će potencijal 1.6T izvedbe, tijekom test vožnje bilježili smo oko 7.5 litara potrošnje s ručnom 6-brzinskom izvedbom.

Potpuno novi Hyundai Tucson u hibridnoj izvedbi dostupan je na hrvatskom tržištu već od 229.990 kn za model Hyundai Tucson HEV 1.6T 2WD 6AT koji razvija snagu 230 KS, s paketom opreme Comfort.

IMG

Potpuno novi Hyundai Tucson stigao je u sve ovlaštene prodajne centre širom Hrvatske.

foto: Josip Ninković / Driveteam.hr