Volkswagen Caddy upravo predstavljen u zanimljivoj kamperskoj inačici California

Caddy California Camping

Volkswagen je u srpnju najavio u kampersku verziju novog modela Caddy, a ona je upravo sada predstavljena digitalnim putem…

Model Caddy California temelji se na petoj generaciji modela Caddy. Dakle, on je prvi kamperski kombi za koji su iskorištene prednosti modularne poprečne platforme (MQB): najsuvremenije tehnologije i veća ponuda prostora. Caddy California, s dužinom od 4501 mm, uvest će se na tržište prije kraja tekuće godine. Verzija s dužim međuosovinskim razmakom uslijedit će tijekom 2021. godine (dužina: 4853 mm). Stražnji dio vozila impresionira svim elementima kojima se vrhunski kamperski kombi mora odlikovati, i to do najsitnijeg detalja. Oni uključuju novi krevet s mogućnošću rasklapanja.

Upotrebom džepičastih opruga i visokokvalitetnog madraca njegova, konstrukcija jamči jednako visoku razinu ugodnog spavanja poput kreveta u modelima T6.1 California i Grand California.  Zahvaljujući dimenzijama od 1980 × 1070 mm, ovaj je krevet zaista velik. Kada se sklopi, smanjuje se na svega trećinu svoje dužine i može se kompaktno smjestiti iznad prostora prtljažnika. Dok je kod prethodnog modela drugi red sjedala bio dio konstrukcije kreveta, to sada više nije slučaj. Dakle, prije početka putovanja moguće je jednostavno izvaditi drugi red sjedala. Stoga Caddy California i u tomu području nudi impresivnu, povećanu količinu prostora za pohranu.

Caddy California Camping

Opcijska mini kuhinja dostupna u modelu Caddy California nova je značajka, istaknuti element i jedinstvena prodajna točka u ovoj klasi kamperskih kombija. Pričvršćena s lijeve strane utovarnog prostora ispod kreveta, ona se može izvući prema natrag kada su stražnja vrata otvorena. Stoga i stražnja vrata nude zaštitu od kiše tijekom kuhanja.

Činjenica što se kuhinjom može koristiti u stražnjem dijelu vozila kupcu također omogućuje optimalan pristup elementima za kuhanje dok uspravno stoji. Nova mini kuhinja sastoji se od dva dijela s mogućnošću izvlačenja. U gornji je dio integrirana jedna plinska ploča za kuhanje, a dodatno su ugrađeni i zaštita od vjetra te praktična polica. Donji dio s mogućnošću izvlačenja sadrži ladicu za pribor za jelo te dodatni prostor za pribor za kuhanje. U stražnji dio kuhinje ugrađena je kutija s mogućnošću sigurnog zaključavanja (s podnim prozračivanjem) za plinsku bocu (težina punjenja oko 1,85 kg). Zahvaljujući mini
kuhinji, Caddy California dobiva „počast” tipskog odobrenja u svojstvu kamperskog
vozila.

Caddy California Camping

Caddy California opcijski se može konfigurirati s velikim panoramskim krovom.
Noću se stakleni krov veličine 1,4 m2 može otvoriti za promatranje zvijezda, dok danju osigurava obilan protok svjetlosti u unutrašnjosti. Marka Volkswagen gospodarska vozila dodatno je poboljšala praktičan sustav torbi za pohranu na stražnjim bočnim prozorima, u koje mogu stati predmeti težine do pet kilograma s obje strane. Sustav zastora također je dodatno poboljšan. Izvedeni u svijetlom, neutralnom dizajnu, zastori na prednjim bočnim prozorima i stražnjem prozoru ponovno se osiguravaju magnetima ušivenim u tkaninu. Također, stražnji bočni prozori prekriveni su torbama za pohranu. Uz magnete, za vjetrobransko staklo i panoramski krov upotrebljavaju se dodatni elementi za pričvršćivanje.

Novi otvori za prozračivanje s integriranom zaštitom od insekata za vozačeva i suvozačeva vrata – koje sigurno pridržavaju okviri bočnih prozora i okvir vrata – poboljšavaju atmosferu u prostoru za boravak na kampiralištima. Novi sustav LED spot svjetala s mogućnošću besprijekornog zaslanjanja svojim individualnim postavkama za toplo, bijelo svjetlo osigurava osvjetljavanje prostora iznad kreveta, dok su LED diode u stražnjem poklopcu zaslužne za kvalitetno osvjetljavanje svega što je potrebno. Dvije stolice za kampiranje i stol za kampiranje – klasični elementi koji su kako lagani tako i praktični – mogu se brzo pohraniti u redizajniranoj torbi ispod kreveta.

Novi dizelski motori (TDI) s turbopunjačem u modelu Caddy California posebno su
održivi. Zahvaljujući dvostrukom katalizatoru SCR i sustavu dvostrukog ubrizgavanja sredstva AdBlue koji je njime omogućen, emisije dušikovih oksida (NOx) znatno se smanjuju u usporedbi s prethodnim modelom. Tijekom uvođenja na tržište TDI motori bit će dostupni s dvije razine izlazne snage: 55 kW (75 KS) i 90 kW (122 KS). Učinkovitost TDI motora dodatno je poboljšana novim vanjskim dizajnom modela Caddy California. Dodatna napomena: cw-vrijednost za aerodinamiku (prethodni model: 0,33) smanjena je na 0,30, novu rekordnu vrijednost za ovaj segment vozila. Također, svi koji vole ići kampirati izvan utabanih staza moraju znati da će, kao što je već bio slučaj s modelom Caddy Beach, model Caddy California također biti dostupan s pogonom na sve kotače (4MOTION) kao alternativom serijskom pogonu na prednje kotače.