BMW M3 Touring nakon premijere ima prvi zadatak, postaje safety car za MotoGP!

BMW M Touring MotoGP Safety Car

Odmah na posao. Globalna premijera na Goodwood festivalu brzine za prvi BMW M3 Touring MotoGP Safety Car…

BMW M GmbH će svoje aktivnosti na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine usmjeriti na proslavu 50. rođendana. BMW M predstavlja brojne modele iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti kako bi obilježio tu priliku. To uključuje globalne debije poput jednog od prvih BMW M3 Touring MotoGP sigurnosnog automobila. Posjetitelji festivala bit će među prvima koji će moći izbliza pogledati najnoviji sigurnosni automobil iz BMW M odjela.

BMW M3 Touring nakon premijere ima prvi zadatak, postaje safety car za MotoGP! 25

Goodwood festival brzine (23. do 26. lipnja) donosi svake godine najbolje od oktana, a BMW se najbolje uklapa u tupriču. BMW M3 Touring MotoGP Safety Car također će se prvi put pojaviti na utrci u Velika Britanija, početkom kolovoza na Velikoj nagradi Velike Britanije u Silverstoneu.

Najnoviji član flote sigurnosnih automobila temelji se na prvom ikad takve vrste – BMW M3 Competition Touring s M xDrive, koji bi također trebao proslaviti svoj globalni debi u Goodwoodu. Kombinira visoku razinu tehnoloških sposobnosti, performansi i znanja iz obitelji BMW M3 i BMW M4 s praktičnom prirodom touring modela s pet vrata. Oba automobila, serijsko vozilo i sigurnosni automobil, bit će predstavljeni u četvrtak, 23. lipnja na Goodwood festivalu brzine, a zatim će se održavati u poznatoj utrci na brdskom usponu svih festivalskih dana.

BMW M3 Touring nakon premijere ima prvi zadatak, postaje safety car za MotoGP! 26

BMW M3 Touring MotoGP Safety Car će biti opremljen cjelokupnim asortimanom proizvoda iz BMW M Performance dijelova za njegov nastup na trkaćoj stazi. Daljnje modifikacije sigurnosnih automobila MotoGP uključuju Recaro trkaća sjedala, pojas u 4 točke, sigurnosni ‘kavez’, krovna svjetla, prednje bljeskalice i sustav za izvlačenje goriva.

Foto: BMW