Ekskluzivno: Volkswagen Golf 8 GTI i GTD, vratio se kralj, sportski karakter za svaku osobnost

NASLOVNA DRIVETEAM Volkswagen Golf  GTI GTD GTE Driveteam autoportal

GTI za početak donosi 245 KS, GTD 200 KS, a GTE u sinergiji 1.4 TSI motora i elektromotora 245 KS!

Tri nova Golf modela, tri dobro poznate oznake. Benzin, dizel i hibrid. Golf GTI, Golf 8 GTD i Golf GTE.

Volkswagen Golf  GTI GTD GTE Driveteam autoportal

Golf GTI, kako najaviti sportsku ikonu, 8. generaciju? Novi Golf GTI je još uvjerljiviji, tehnološki napredan, kompaktni sportski automobil koji prati digitalno doba.
Ono najvažnije, GTI motor isporučuje 180 kW (245 KS). Iz Wolfsburga su najavili i brže promjene brzina. GTI raspolaže sa okretnim momentom od čak 370 Nm.

Volkswagen Golf  GTI GTD GTE Driveteam autoportal

S novim DSG mjenjačem ovaj GTI lako će osvojiti srca ljubitelja marke. Dizajn je ponovno suptilno agresivan, a posebno su upadljiva LED prednja svjetla, unutar rešetaka branika.

Volkswagen Golf  GTI GTD GTE Driveteam autoportal

Interijerom dominira GTI ozračje. Sve počinje s volanom, novi multifunkcijski kožni upravljač s dodirnim kontrolama, perforirana koža i GTI oznaka u kromiranoj nijansi. Očekivano, standardni Golf pravi je nositelj digitalnog doba, a iznimka nisu ni ovi modeli (GTI, GTD, GTE). Pozadinska ambijentalna rasvjeta sustava nuditi će 30 boja.

Volkswagen Golf  GTI GTD GTE Driveteam autoportal

Za one koji vole ekologiju, a usput uživaju u sportskom nastupu, izabrati će Golf GTE. Uz 1.4 TSI (150 KS) tu je i električni motor od 85 kW, za ukupnih 245 KS, u pratnji 6-stupanjskog DSG mjenjača. Autonomija će uz punu bateriju dozvoljavati do 60 km vožnje na struju.

Volkswagen Golf  GTI GTD GTE Driveteam autoportal

Za kraj ostaje Golf GTD, sportski maratonac kako ga predstavljaju Nijemci. Iz 2.0 TDI donosi 147 kW (200 KS) i 400 Nm okretnog momenta. Prvi je Volkswagen s dvostrukim SCR katalitičkim pretvaračem (za značajno smanjenje NOx). koje generira TDI u usporedbi s motorom u prethodnom modelu. Novi Golf GTD biti će moguće naručiti samo s automatskim 7-stupanjskim mjenjačem (DSG).

Prve isporuke sportske inačice Golfa 8 očekuju se početkom ljeta, a za detalje poput cijene i ostalih prvih dojmova valja pričekati službeno predstavljanje u Ženevi..