Idealni Porsche Taycan u očima i po guštu bivšeg Formula 1 asa Mark Webbera

Porsche Taycan Mark Webber

Porsche Taycan prvi je potpuno električni model iz Zuffenhausena, dojmljiv model prepoznao je i Mark Webber, bivši vozač Formule 1…

Premda je konfiguriranje novog automobila velika stvar te iziskuje puno vremena, nije čudno da i velike zvijezde poput Mark Webbera također guštaju u tom procesu kupovine. Impulzivna kupovina u ovom slučaju nije prioritet, pa si je vozač s 9 pobjeda u Formuli 1 dao malo vremena za konfigurator. Rezultat, konačni ‘spec’ jako je zanimljiv…

Porsche Taycan Mark Webber

“Što se tiče skupljih opcija, prvo što sam označio bio je Carbon SportDesign paket”, tvrdi Webber. “Ja to prije nisam vidio konkretno na ni jednom automobilu, ali to daje prednjem raju posve drugačiji osjećaj, što je u redu. I volim panoramski krov. Sva ta staklena površina doista čini razliku, iznutra ili izvana. ”

Porsche Taycan Mark Webber

Nakon toga, odabrao je velike, 21″ naplatke koji u kombinaciji s ovom bojom stvarno stoje sjajno. Što se eksterijera tiče, tu je priča gotova. Idemo na interijer.

Porsche Taycan Mark Webber
(foto: Porsche AG)

“Kombinacije crne i sive nadovezuje se na ono što se događa vani, a volim Alcantaru kao što možete vidjeti i u ostalim Porsche modelima automobila. Alcantara mi kaže “brzo”, a to i želim. Premda se za toplijih dana ona lakše zagrijava, to sam odlučio kompenzirati s odabirom hlađenja sjedala.”

Porsche Taycan Mark Webber
(foto: Porsche AG)

Taycan Turbo S iz elektromotora razvija 761 KS i 1050 Nm, a zahvaljujući tim brojkama do stotke stiže za samo 2,6 sekundi.