Polestar 6 potvrđen, električni roadster od 884 KS stiže 2026.!

polestar

Očekuje se da će proizvodni automobil biti lansiran 2026. godine kao električni roadster Polestar 6…

Polestar, švedska tvrtka za proizvodnju električnih automobila, potvrdila je dolazak i proizvodnju električnog roadstera Polestar. Zainteresirani kupci na svim aktivnim Polestar tržištima mogu rezervirati primjerak od 16. kolovoza 2022., a prve isporuke se očekuju 2026.

Polestar 6 potvrđen, električni roadster od 884 KS stiže 2026.! 25

“Uz ogroman odaziv ljubitelja marke i medija, donijeli smo odluku da ovaj roadster krene u proizvodnju. Jako smo uzbuđeni što ga možemo učiniti stvarnim,” kaže Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara. “Polestar 6 je savršena kombinacija snažnih električnih performansi i uzbuđenja na svježem zraku.”

Otkriven u Los Angelesu u ožujku kao Polestar O₂, koncept električnog roadstera temelji se na dizajnu, tehnologiji i ambicijama održivosti postavljenim Polestar Preceptom i prikazuje viziju marke za buduće sportske automobile.

Kabriolet s tvrdim krovom bit će izgrađen na Polestar aluminijskoj platformi izrađenoj po narudžbi. Razvijen unutar tvrtke, sadržavat će električnu arhitekturu visokih performansi od 800 Volti koja je već potvrđena za Polestar 5. To uključuje snagu do 650 kW (884 KS) i 900 Nm iz dvostrukog pogonskog sklopa motora, ciljanog 0-100 km/h vrijeme sprinta od 3,2 sekunde i najveća brzina od 250 km/h.

Kako bi se proslavilo lansiranje, planira se proizvesti 500 numeriranih jedinica posebne verzije ‘LA Concept’, ‘Polestar 6 LA Concept edition’. Ekskluzivno će imati jedinstvenu ‘Sky’ plavu vanjštinu, svijetlu kožnu unutrašnjost i jedinstvene 21-inčne kotače originalnog koncepta Polestar O₂.

Polestar 6 potvrđen, električni roadster od 884 KS stiže 2026.! 26

Potvrda proizvodnje ukazuje na prisutnost marke s konceptom električnog roadstera na događajima Pebble Beach Concours d’Elegance i „The Quail, A Motorsports Gathering” tijekom Monterey Car Weeka u Kaliforniji, koji će se održati od 18. do 21. kolovoza 2022.

Daljnji tehnički detalji i potvrde specifikacija bit će objavljeni kako proizvodni automobil postane stvarnost, što će dovesti do očekivanog lansiranja 2026. godine.

Foto: Polestar