Toyota Gazoo Racing na Goodwoodu predstavlja Yaris GR postavu

Toyota GR

TOYOTA GAZOO Racing je potvrdio dolazak više automobila i vozača na prvi Goodwood Speedweek, koji će se održati za vikend 16.-18. listopada na Goodwood Race Circuit u zapadnom Sussexu…

Među vozačima će biti i zvijezda Britanskog prvenstva turing automobila, Tom Ingram u UK Corolli iz Speedworks Motorsporta/TOYOTA GAZOO Racinga. Ingram ima vrlo dobru sezonu, osvojivši do sada dvije utrke i nalazi se na četvrtom mjestu u poretku vozača. Natjecat će se i pokušati postaviti najbrži krug Goodwooda.

TOYOTA GAZOO Racing koristi ovu priliku kako bi po prvi put predstavila novi GR Yaris javnosti u UK. Nastao iz Toyotinog iskustva u Svjetskom prvenstvu u reliju, ovaj čistokrvni trkaći automobil je bio izvrgnut ekstremnim testiranjima prije nego je dobio konačno odobrenje od strane ” Moriza” majstorskog vozača Toyota Gazoo Racing teama – poznatijeg pod svojim pravim imenom Akio Toyoda odn Predsjednik Toyote. Ovaj novi automobil – drugi globalni GR model nakon predstavljanja GR Supre – definira način na koji TOYOTA GAZOO Racing koristi svoje natjecateljsko iskustvo, znanje i tehnologiju kao pomoć Toyoti u stvaranju sve boljih cestovnih automobila i privlačenja strastvenih navijača širom svijeta.

Toyota GR

GAZOO Racing pruža snažnu podršku Festivalu brzine u Goodwoodu, pojavivši se prvo sa superautomobilom Lexus LFA 2009. godine, iste godine kada je ovaj automobil sudjelovao na 24 sata Nürburgringa. Redovni je sudionik od 2012. i predstavljanja modela GT86 coupe. Otada uživa u predstavljanju novih modela navijačima, uključujući GR Supru i, ove godine GR Yaris. Koristi ovaj događaj i za predstavljanje svojih uspjeha u FIA Svjetskom prvenstvu u utrkama izdržljivosti i Svjetskom prvenstvu u reliju. Kao što je već ranije najavljeno, Elfyn Evans, vozač TOYOTA GAZOO Racing World Rally Teama, će voziti GR Yaris na reli brzinskom ispitu posebno konstruiranom za ovaj Speedweek.