Citroën C5 Aircross (2022.), velike novosti u svim pogledima, prednja maska upada u oko

C

Osvježeni C5 Aircross stiže s novim dizajnerskim stavom, prije svega u prednjem dijelu, s krivuljama koje ustupaju mjesto strukturiranijim linijama. Ova preobrazba prednjeg kraja daje okomitije i modernije lice, hi-tech i prepoznatljiv izgled koji jača percepciju širine i karaktera sigurnog i impozantnog vozila…

Vizualno veći i impozantan, C5 Aircross uvodi novi jezik dizajna u kojem krivulje ustupaju mjesto strukturiranijim linijama. Stil prednjeg kraja doživio je facelift kako bi postao vertikalniji i moderniji, pojačavajući karakter sigurnog i impozantnog vozila. Zategnute linije i vertikalna stepenasta konstrukcija doprinose vizualnom proširenju prednjeg kraja C5 Aircrossa. Čini se širim i impozantnijim na cesti.

Novi C5 Aircross krasi nova interpretacija logotipa marke, koji postupno dobiva svoju neovisnost i odvaja se od dnevnih svjetala, čime se označava pomak u odnosu na druge modele u gami, u kojima su se ševroni proširili na dnevna svjetla. preko kromirane trake. Prednja LED Vision svjetla su sad diskretnija i tamnija, vizualno produžujući crnu rešetku i dodatno naglašavajući robusnost vozila.

Kako bi bolje ispunio očekivanja kupaca u C-SUV segmentu, novi C5 Aircross donosi se na elegantnu prilagodbu kako bi značajno poboljšao kretanje vozila prema višim tržištima. C5 Aircross donosi novu Eclipse Blue boju karoserije, vrlo duboku i elegantnu plavu nijansu koja se mijenja iz tamnoplave u crnu ovisno o vanjskom svjetlu. Raspon se sada suzio na prestižne i kupcima omiljene boje karoserije – Polar White, Pearlescent White, Perla Nera Black, Platinum Grey, Steel Grey i spomenutu Eclipse Blue.

C

C5 Aircross s facelift izvedbom dobio je novi zaslon osjetljiv na dodir od 10 inča. Ovaj novi, veći zaslon poboljšava ergonomiju nudeći kontrole klime s izravnim pristupom i veće očitanje koje vam omogućuje da ne gledate na cestu. Otvori se sada nalaze ispod zaslona i modernizirani su novim oštrim, horizontalnim dizajnom. Novi 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir bit će ugrađen u benzinske i dizelske verzije s navigacijom, a od verzije Feel za hibride. Osim toga, potpuno prilagodljiv digitalni zaslon od 12,3″ pruža sve bitne i prilagodljive informacije izravno u oku vozača: izvješće o navigacijskoj karti, informacije o aktivnim sustavima pomoći vozaču, informacije o radnom statusu hibridnog motora, itd. – osiguravajući da oči vozača ostanu uprte u cestu za potpuno sigurnu vožnju.

Uz sve to, C5 Aircross nudi širok raspon tehnologija najnovije generacije kako bi svaki dan poboljšao udobnost i sigurnost svojih putnika. Vlasnici novog C5 Aircross imaju na izbor 20 standardnih sustava pomoći. To uključuje pomoć pri vožnji na autocesti, sustav autonomne vožnje razine 2, koji kombinira prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go i aktivnim sustavom upozorenja na napuštanje trake, te pruža poboljšani osjećaj sigurnosti zahvaljujući trajnoj pomoći vozaču.

C

Pogonski dio ostaje isti, a fokus će biti na plug-in hibridnoj verziji.

Prve isporuke očekuju se već tijekom proljeća.

Foto: Citroen