Stop rasizmu, Mercedes-AMG u skraćenu sezonu Formule 1 kao aktivist protiv rasne diskriminacije

Bolidi Mercedes-AMG Petronas vraćaju se u oktansko natjecanje u nešto drugačijem vizualnom identitetu, sa svrhom pridavanja važnosti na raznolikost…

Formula 1 konačno starta ovaj vikenda u Austriji. Puno toga se promijenilo još od početka ožujka, kada je odrađena posljednja priprema za početak sezone u Melbourneu, koja je zatim i odgođena.

U međuvremenu je virus Covid-19 još više eskalirao, a društvene podjele se ponovno aktualizirane na jedan izričito negativan način.

Proteklih tjedana akcija poznata pod ‘Black Lives Matter‘ podsjetio nas je koliko nam trebaju nove mjere i radnje u borbi protiv rasizma i svih oblika diskriminacije. Stoga je Mercedes-AMG Petronas kao tim odlučio pružiti podršku ovakvim inicijativama.

Markus Schaefer, član uprave Daimler AG i predsjednik tima Mercedes-AMG Petronas F1, rekao je: „Posljednjih tjedana događaji širom svijeta pojačavaju važnost nastavka borbe protiv rasizma i sve oblike diskriminacije. U Mercedesu znamo da snaga naše organizacije leži u raznolikosti naših ljudi i ponosni smo što možemo upotrijebiti jednu od naših najistaknutijih globalnih platformi kako bismo pokazali našu opredijeljenost prema ovom temeljnom principu našeg društva i našeg poslovanja. ”

Stoga će ‘Srebrne strijele’ ove sezone juriti i loviti novu titulu kao crni bolidi.