Citroën C4 od sad vozi kao crossover, uz benzinsku i dizelsku inačicu, velika novost je električni Ë-C4

Citroën C4 od sad vozi kao crossover, uz benzinsku i dizelsku inačicu, velika novost je električni Ë-C4

Citroën je nakon 10 godina predstavio treću generaciju modela C4 koja od sad stiže kao coupe crossover, ali i ekološki stručnjak s električnim motorom…

Nakon ofenzive na teritoriju SUV vozila obilježene uspješnim lansiranjem SUV C3 Aircross i SUV C5 Aircross SUV (300,000 i 200 000 prodanih vozila od lansiranja krajem 2017.), Citroën želi s novim modelom C4 pratiti trendove. Zato je nova, treća generacija modela C4 narasla i postala atraktivni crossover.

Citroën C4 od sad vozi kao crossover, uz benzinsku i dizelsku inačicu, velika novost je električni Ë-C4 1
(foto: Citroën)

Novi ë-C4 -100% ëlektrični i novi C4 je novi koncept u središtu segmenta, s jedinstvenim i snažnim identitetom. Povišena i naglašena, silueta uspješno spaja eleganciju i dinamičnost istovremeno uzimajući neka obilježja SUV vozila za još veću snagu i karakter vozila. Aerodinamičan i fluidan, preuzima glavne oznake identiteta marke Citroën istovremeno donoseći novi izgled dizajna game. Njegova topla i visoko-tehnološka unutrašnjost odmah izražava ugodnost, udobnost i suvremenost.

Prednji dio sadrži upečatljiva i za proizvođača karakteristična dvodijelna svjetla (LED trake na gornjem dijelu te LED kratka i duga svjetla dolje), a zanimljivost je kako je uzorak slova X preuzet sa konceptnih modela. Bočna, coupeovska linija dodatno će pridonijeti poglede znatiželjnih prolaznika, a pogotovo ako se iz bogate palete boja odabere Elixir Red ili  Caramel Brown boja. Stražnji dio je posebno upečatljiv, a vesele i pravi nastavci ispušnih cijevi.

Citroën C4 od sad vozi kao crossover, uz benzinsku i dizelsku inačicu, velika novost je električni Ë-C4 2
(foto: Citroën)

U unutrašnjosti novi C4 slobodno može preuzeti titulu najsofisticiranijeg modela ovog proizvođača; virtualni kokpit ispred vozača te 10-inčni zaslon osjetljiv na dodir kojem se može upravljati gotovo pa svim funkcijama. Francuzi su uvidjeli koliko je pogrešno stavljati kontrole klima-uređaja unutar infotainment sustava, pa se C4 može pohvaliti klasičnim prekidačima za kontrolu temperature, što svakako pozdravljamo. Prtljažnik broji 380 litara, što je prosjek kompaktne klase.

Citroën C4 od sad vozi kao crossover, uz benzinsku i dizelsku inačicu, velika novost je električni Ë-C4 3
(foto: Citroën)

Advanced Comfort sjedala također će veseliti vozače, a kada se sve to upari sa ovjesom koji ima hidraulične graničnike, C4 će ponovno biti na vrhu klase po pitanju udobnosti, dok će kvaliteta materijala biti na višoj razini u odnosu na već zastarjelog prethodnika.

Po pitanju motorizacije, C4 ne razočarava. U startu će se nuditi s benzinskim Puretech motorima od 100 KS do 155 KS te dizelskim BlueHDi motorima sa 110 KS i 130 KS. No, najveća je zanimljivost i potpuno električna inačica koja nudi elektromotor sa 136 KS i 250 Nm dostupnih odmah te bateriju kapaciteta 50 kWh. S jednim je punjenjem moguće proći čak 350 kilometara, a nudit će tri režima vožnje.

Citroën C4 od sad vozi kao crossover, uz benzinsku i dizelsku inačicu, velika novost je električni Ë-C4 4
(foto: Citroën)

Novi C4 na tržište stiže do kraja ove godine, a cijene će biti objavljene naknadno.