Škoda Octavia VRS iV: Stigle su prve skice sportaša iz Češke

skoda octavia vrs

Nakon premijere nove generacije modela Octavia, nije trebalo proći puno vremena za najavu i VRS modela. No, za prve vožnje ćemo još ipak malo pričekati…

Octavia vRS je iznimno popularna u okviru serije modela: na središnjim europskim tržištima u Njemačkoj, Velikoj Britaniji i Švicarskoj svaka peta Octavija isporučena kupcima je vRS model. Kupci cijene kombinaciju praktične unutrašnjosti, svestranosti i sportskih performansi. Škoda se odlučila vratiti odličnom dizajnu i performansama, pa je tako uz skice najavile dolazak vRS modela.

Češki proizvođač objavio je tri službene skice vanjskog dizajna koje prikazuju sportski top-top model za četvrtu generaciju Octavije koja će svoju svjetsku premijeru imati 3. ožujka na Salonu automobila u Ženevi. Crni detalji s potpisom vRS naglašavaju dinamički jezik dizajna čije su dimenzije malo porasle u odnosu na prethodnika. Kao prvi vRS model koji ima plug-in hibridni pogonski sklop, Octavia vRS iV jedinstven je po načinu na koji kombinira svestranost i obiteljske performanse poput održivosti i učinkovitosti. S dodatnim hibridnim pogonskim sklopom koji generira snagu od 180 kW (245 KS), potpuno nova Octavia vRS iV odlikuje se manjom potrošnjom goriva i niskom emisijom CO2 od svojih prethodnika.