CROAGRO – veliki poljoprivredni sajam strojeva otvorio svoja vrata u Zagrebu!

image

Pod pokroviteljstvom Gospodarskog lista, danas je svoja vrata otvorio CRO AGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije…

U paviljonima zagrebačkog velesajma od danas pa sve do 8. prosinca ovaj će sajam ugostiti domaće i strane poljoprivrednike ili one koji će to tek postati. Oko 250 izgalača na 22.000 kvadratnih metara ovih će dana predstavljati svoje proizvode, mehanizaciju i poljoprivrednu opremu.

image

 

Među izlagačima mehanizacije valja istaknuti tvrtke: Fendt, Claas, Landini, Massey Ferguson čiji strojevi nerijetko prelaze cifru od 100 tisuća eura. JCB je predstavio svoju ergelu dizalica i bagera, dok je u paviljonu 11d svoje “mjesto pod suncem” pronašao i najveći kombajn na sajmu, Claas Lexion 6800.

image
Lexion 6800 i heder širine 10,8 metara

Titulu najskupljeg traktora na sajmu nedvojbeno odnosi Fendt 942 Vario Gen 6 s nominalnom snagom od 415 KS čija je cijena oko 270 tisuća eura, čija je ukupna masa čak 11.800 kilograma.

image

Za proces proizvodnje, pakiranja, skladištenja te plasiranja poljoprivrednih proizvoda na tržište zadužene su etabolirane europske i svjetske tvrtke, a među njima su AgriRootz Solutions (Austrija), VHM Machinery (Nizozemska) te Wyma Solutions (Novi Zeland – Njemačka).

image

Ovih će dana svakako biti zanimljivo na velesajmu, Croagro uz mnoštvo edukacija i radionica ovaj će poljoprivredni sajam privući mnoge ljude diljem Hrvatske, a i šire.