Infiniti QX55, japanski odgovor za X6 i Q8

Infiniti QX

Potpuno novi INFINITI QX55 predstavljen je jučer u Los Angelesu…

Infiniti ponovno nastupa hrabro. Donosi veliki novitet u luksuzni SUV segment coupe siluete. Time svojevrsno oživljavaju poznati FX model, koji je napravio pravi mali ‘boom’ u svoje vrijeme prije 10-ak godina.

Infiniti QX

QX55 kombinira provokativnu vanjštinu s interijerom dizajniranim da privuče nove kupce koji su mladi, tehnološki pametni i vođeni odvažnim dizajnom. Infiniti se vraća u ovaj sve popularniji, skupi segment kao jedini konkurent s azijskom područja.

“Novi Infiniti QX55 dizajniran da pruži prvoklasnu udobnost i istakne se gdje god stigne”, rekao je predsjednik marke Infiniti Peyman Kargar. Te dodao – “To je jedinstvena fuzija stila i sadržaja.”

Infiniti QX

Virtualni događaj održan u kazalištu Belasco u Los Angelesu začinio je svojim nastupom i poplarni pjevač – Aloe Blacc.

Dizajn QX55 zadržava sva Infiniti načela odvažnog obilježja dizajna.

Digitalna stražnja svjetla “piano key” kombiniraju 45 odvojenih LED dioda u jednom kućištu kako bi stvorili elegantan svjetlosni potpis, nedavno predstavljen u zadivljujućoj studiji dizajna QX60 Monograph.

Interijer QX55 sadrži dva ekrana, Infiniti InTouch sustav za informiranje i zabavu s bežičnom kompatibilnošću Apple CarPlay i više USB ulaza za Android Auto kompatibilnost i punjenje. Elementi od umjetne kože, kože ili poluanilinske kože za sjedala ukrašavaju prostranu unutrašnjost QX55, a klizna sjedala u drugom redu pružaju fleksibilan teretni kapacitet ili povećani prostor za noge, ovisno o potrebi.

Infiniti QX

Ispod haube svakog QX55 nalazi se  nagrađivani i inovativni četverocilindrični motor Variable Compression Turbo koji generira 268 KS. Ta se snaga prebacuje kroz kontinuirano promjenjivi prijenos s ručnim načinom prebacivanja i isporučuje se Inteligentnom sustavu pogona na sve kotače, koji je standardan na svim modelima QX55 u SAD-u i Kanadi.

Potpuno novi QX55 najnoviji je novi model koji je predstavljen u skladu s planovima transformacije Nissan NEXT, a prvi je proizvodni model u tom novom planu, premium marke Nissan Motor Co., Ltd.

Očekuje se da će ga lansirati u Sjevernoj Americi idućeg proljeća kao model 2022. godine, a slijedit će ga dugo očekivani QX60, koji je prošlog mjeseca predstavljen kao koncept dizajna, maloprije spomenutog – QX60 Monograph.

https://www.youtube.com/watch?v=pgx2ZEeiYJY&feature=emb_title

foto: Infiniti