Škoda Kushaq (2021.), Indija i službeno postaje sve zanimljivije tržište na auto karti

Skoda Kushaq

S jedne strane, nova Kushaq je tipična Škoda, ali s druge strane izrazito je indijska. Čak 95% svih njegovih dijelova dolazit će od indijskih dobavljača, a mnoge su njegove značajke prilagođene indijskim kupcima.

Škoda je odigrala opet pametno. Poslužila se formom dobro prihvaćenog Volkswagen T-Crossa i sad napada jedno veliko, još uvijek neiskorišteno tržište. Dizajn automobila također je razvijen uzimajući u obzir ukus indijskih kupaca. Kushaq svojim mišićavim linijama naslućuje svoj SUV avanturistički duh. Prepoznatljivi detalji i upotreba kontrastnih značajki u skladu s odabirom opreme ili shemom boja osmišljeni su kako bi privukli indijske kupce.

Skoda Kushaq
Škoda Kushaq u Indiji će sigurno izazvati veliku pozornost (foto: Škoda)

Dvije dostupne boje, Tornado Red i Honey Orange, bit će ekskluzivne za indijsko tržište. One nisu bez razloga odabrane, indijski kupci vole te nijanse i u tom su pogledu puno hrabriji od vozača u Europi. Također će biti dostupne i konzervativnije nijanse: popularna Candy White, metalik Reflex srebrna i metalik Carbon Steel nijansa.

Dimenzije automobila također su prilagođena zahtjevima indijskih kupaca. Tako sa svojih 4.221 x 1.760 x 1.612 mm (d x š x v) i 2.651 mm međuosovinskog razmaka, Kushaq djeluje idealnim automobilom za gotovo svako okruženje. Za prepune gradske ulice i prometnim i često vrlo neravnim cestama na selu i manjim gradovima. Udaljenost od tla 188 milimetara također je velika pomoć u tom pogledu. Kushaq će se voziti na 16 i 17″ kotačima.

Još jedan detalj prilagođen lokalnom tržištu je klimatizacija koja je standardna oprema. Klima uređaj dolazi s osnovnim Active paketom, dok se viši oblici Ambition i Style mogu pohvaliti digitalnom automatskom klima uređajem Climatronic. Unutrašnjost modela vrlo je prostrana i prozračna (paket opreme Trim sadrži električni klizni krovni otvor), s 385 litara prtljažnog prostora iza stražnjih sjedala. U samom kokpitu ima još 26,2 litre prostora za odlaganje. Od razine opreme Ambition prema gore, pretinac za rukavice za putnike od 6,1 litara klimatiziran je. Jedna mala specijalnost za indijske kupce nalazi se na vrhu nadzorne ploče, gdje vozači mogu sigurno zadržati svoj sretni talisman: on će ostati na jednom mjestu i u vidnom polju vozača.

Skoda Kushaq

Pristupačnost je jedan od važnih čimbenika koji donosi uspjeh na indijskom tržištu. Kushaq nije zamišljen kao najjeftiniji automobil u Indiji, ali lokalni će kupci cijeniti Škodinu tipično izvrsnu vrijednost za novac. Po pristupačnoj cijeni kupci će dobiti prostrani i praktični automobil sa širokim spektrom značajki, uključujući najmodernije tehnologije dostupne kupcima na najzahtjevnijim automobilskim tržištima.

Kupci se mogu radovati prostranom i praktičnom automobilu sa širokim rasponom opreme.

Prednja svjetla su dobar primjer ove strategije. Počevši od paketa Ambition, Kushaq ima set LED farova s ​​tipičnim ŠKODA kristalnim dizajnom. U dvodijelnim svjetlima LED svjetla koriste se i za dnevna i za kratka svjetla, dok kočiona i stražnja svjetla koriste diode.

Skoda Kushaq

Kushaq je ujedno i prvi automobil na indijskom tržištu koji dolazi sa sustavom stabilizacije ESC kao standard u svim inačicama. To je znak naglaska na sigurnosti, koji se nastavlja s drugim značajkama. Kushaq može imati do šest zračnih jastuka, standardno ima sustav kočenja s više sudara i sidrena učvršćenja ISOFIX na stražnjim sjedalima. Vozači će imati koristi od sustava pomoći poput opcionalne kontrole kretanja na uzbrdici i tempomata. Senzori tlaka u gumama i senzori kiše drugi su opcijski dodaci.

Automobil pokreće ili trocilindarski 1.0 TSI motor koji isporučuje 85 kW (115 KS) ili četverocilindrični 1.5 TSI koji daje 110 kW (150 KS). Motori se mogu spojiti na 6-brzinskim ručnim mjenjačem ili automatskim mjenjačem. Automatski mjenjač za manji motor ima šest brzina, dok četverocilindrični motor donosi 7-brzinski DSG mjenjačem.

Skoda Kushaq

U interijeru, vozač će na usluzi imati od 7 i 10 inča multimedijski zaslon, ovisno o izboru opreme. Trebali uopće više govoriti kako je to zaslon osjetljiv na dodir, u boji koji se povezuje s mobitelom. To znači da će vlasnici moći koristiti brojne usluge ŠKODA Connect, uključujući mogućnost dobivanja navigacijske funkcije iz trgovine aplikacija ŠKODA. To se odnosi na vrhunsku informacijsko-zabavnu verziju. Još jedna neobavezna značajka je držač PhoneBox za bežično punjenje mobitela, ali naravno tu će biti i USB konektori (USB-A i USB-C).

Dakle, Indija dobiva ozbiljno dobar model na svom tržištu. Ne sumnjamo u konačni uspjeh modela, ali i zadovoljstvo kupaca.

foto: Škoda