Škoda 4×4 Experience, vozačka avantura i uživanje sve do Šibenika

Skoda ecperience avantura Sibenik

Vozačka avantura koja je bila u znaku Škoda 4×4 modela otrkila nam je potencijal i sve moguće opcije koje nude…

Vozačke avanture u pravcu juga, uvijek su sigurna oklada kako će donijeti puno toga zanimljivog. Škoda 4×4 Experience avantura donijela nam je doživljaj najboljeg iz Mlade Boleslav. Bili su tu redom Škoda Superb, Superb Scout, Karoq, Kodiaq i kao šlag na tortu – Enyaq RS iV!

Škoda 4x4 Experience, vozačka avantura i uživanje sve do Šibenika 26

Naša vožnja iz Zagreba krenula je s provjerenim i dobro poznatim akterom među velikim obiteljima. Škoda Kodiaq 2.0 TDI DSG još jednom nas je posjetila zašto je omiljen izbor brojnih obitelji i poslovnjaka. Izražen osjećaj sjedenja i provjerena motorizacija, uz obilje prostora jednostavno su aduti pred kojima je teško ostat imun. A tek Kodiaq RS i njegovih 240 KS…

Škoda 4x4 Experience, vozačka avantura i uživanje sve do Šibenika 27

Veliki SUV na ‘Dalmatini’ se odlično snalazi i na brzinama od 130-150 km/h doslovno plovi. Osim odlične zvučne izolacije, oduševljava s umjernom potrošnjom (6,9 l).

Škoda 4x4 Experience, vozačka avantura i uživanje sve do Šibenika 28
Foto: Nikola Jurković

Dolazak u Lozovicu, donio nam je premještaj u električno doba. Prekrasni pogled na šareno društvo Enyaq modela. Osim standardnog, bio je tu i nova coupe varijanta. A vrhunac priče su definitivno RS izvedbe s 299 KS.

S velikim i prekrasnim Enyaq modelima krenuli smo put Drniša. Vožnja električnih modela otkrila nam je njihov potencijal i jednostavnost korištenja. Osim što su iznimno atraktivni, donosi ‘Superb komociju’. Stvarno, jedan od najfunkcionalniji modela na tržištu EV vozila. Doseg? 400 km prilikom početka starta, kroz vožnje i kasniji dolazak u Šibenik, ostalo nam je 355 km. Dakle, uz normalnu vožnju i korištenje rekuperacije, ove brojke se mogu lijepo sačuvati.

Škoda 4x4 Experience, vozačka avantura i uživanje sve do Šibenika 29
Foto: Nikola Jurković

Na Škoda avanturi probali smo i druge modele, a posebno nas je dojmio Superb 2.0 TSI DSG 4×4 SportLine. Dojmljiva limuzina od 280 KS, ubrzava do 100 km/h za nešto više od 5 sekundi.

Zaključak, Škoda je priča koja je odavano prepoznata i svaki novi potez, model predstavlja s jednom razinom više. To se vidi i osjeti, a kupci primjećuju i na kraju požele i za sebe.

Foto: Nikola Jurković