Senzacija iz Turske: Prvi električni automobili Togg uskoro na cestama!

TOGG

Ispod zanimljivog imena Togg krije se dizajnerski odjel Pininfarina, a uskoro u ponudu stiže potpuno električni SUV i limuzina…

Turska ima svog proizvođača automobila! Kako piše revija HAK, iza imena Togg krije se konzorcij turskih tvrtki, a prvi će primjerci svjetlo dana ugleadti 2022. godine.

TOGG

U ponudi će biti dvije izvedbe, slabija sa 200 KS te pogonom na stražnje kotače (do stotke stiže za 7,6 sekundi), te snažnija sa 400 KS i pogonom na sva četiri kotača koji do stotke stiže za impresivnih 4,8 sekundi. Proizvođač obećaje drugu razinu autonomne vožnje, a moguće je da se i putem ažuriranja softwarea prebaci i na treći stupanj autonomije. Doseg za slabiju inačicu iznosi 300 km, dok će ona jača bez problema pokrivati 480 kilometara.

Dizajnerski, stručnjaci iz Pininfarine napravili su odličan posao te su implementirali ručke za vrata na izvlačenje, ali i kamere umjesto retrovizora. U unutrašnjosti Togg donosi veliki novitet; tzv. holografski asistent – sustav koji omogućava da vozač promatra instrumente u 3D koji će biti u razini ceste. Novi će automobili stizati sa proizvodnih traka u okolici Burse.

TOGG

Cijena za sada ostaje jedina nepoznanica…