Audi A6 Avant e-tron concept, najava dolaska najljepšeg karavana na svijetu, izgled u drugi plan gura i struju

Audi A e tron

U sklopu svoje godišnje medijske konferencije 2022., Audi je predstavio sljedeći model u svojoj budućoj A6 liniji…

Tvrtka s četiri prstena predstavila je Audi A6 Sportback s električnim pogonskim sustavom prije gotovo godinu dana na sajmu automobila u Šangaju. Konceptni automobil A6 Avant e-tron orijentiran na proizvodnju sada ilustrira sintezu pionirske pogonske tehnologije i tradicionalnog dizajna, koji se karakterizira njihov – Avant.

Poput koncepta Audi A6 e-tron koji je bio izložen 2021., A6 Avant također ima isključivo električni pogonski sustav baziran na platformi OZO koja gleda u budućnost, razvijenu u potpunosti od strane Audi stručnjaka. Ujedno, predstavlja novi koncept dizajna s istim dimenzijama kao i A6 Sportback e-tron. Sa 4,96 metara duljine, 1,96 metara širine i 1,44 metra visine, tijelo ga svrstava u luksuznu klasu. Njegove linije dosljedan su razvoj Audijevog suvremenog formalnog jezika. Značajni elementi poput zatvorenog Singleframea i neprekidne trake svjetala straga naglašavaju njegovu srodnost s drugim Audi modelima na električni pogon u floti e-tron.

“S konceptom Audi A6 Avant e-tron, nudimo potpuno opipljiv pogled na buduće proizvodne modele na našoj novoj tehnološkoj platformi za OZO,” rekao je član Audi odbora za tehnički razvoj Oliver Hoffmann. “45-godišnja povijest Avanta, dobiva novu dimenziju, uz moćnu tehnologiju od 800 volti, 270 kW kapaciteta punjenja i WLTP raspon do 700 kilometara.”

Od 1977. u seriji postoje Avant modeli – revolucionarna, vrlo emocionalno osmišljena reinterpretacija karavan klase. S Avantom, čije se dinamične linije kombiniraju s visokim stupnjem varijabilnosti, tvrtka je doslovno razradila novu vrstu automobila koju je konkurencija često kopirala. Avant, izraz koji potječe od avangarde i Audi reklamnog slogana iz 1995. – lijepi karavani zovu se Avant. Najnovija koncpetna najava to samo potvrđuje…

Audi A e tron

Dakle, novi A6 možemo očekivati već tijekom sredine 2023. godine.

Foto: Audi