Sarajevo ne zaboravlja dobre ljude, Michael Schumacher dobio mural

Sarajevo Schumacher mural

Mural je otkriven 3. siječna, na rođendan Michaela Schumachera…

U Sarajevu cijene dobre ljude, a ovaj potez to samo dokazuje. Za mural su zaslužni umjetnici iz Obojene klape, a pripomogla je ekipa i iz Goethe instituta. Kažu da su tražili idealno mjesto da se zahvale velikom sportisti. U izvedbi im je pomogao u BiH.

Mural se nalazi u blizini mjesta na kojem se 1997. fotografirao Schumacher s mališanima Sarajeva koji su zadobili povrede od zaostalih mina iz rata, piše Radio Slobodna Evropa. Sedmerostruki svjetski prvak, koji vodi veliku životnu bitku od 2013. godine nakon teške povrede glave na skijanju, Sarajevo je bio posjetio dva puta kao ambasador UNESCO organizacije, a sve u svrhu projekta prikupljanja novca za liječenje djece žrtava granatiranja i mina.

Zanimljivo je i mjesto gdje se nalazi mural. Puno je simbolike u odabranoj lokaciji, koja je u neposrednoj blizini mjesta na kojem se 1997. fotografirao Schumacher s mališanima Sarajeva koji su stradali u ratu. Nema sumnje, ta pozicija će postati Omiljeno mjesto za fotkanje ljubimaca, uz pogled legende…

Sarajevo Schumacher mural Driveteam hajrudin

Jedan do autora prekrasnog murala je bio i Benjamin Čengić, koji je lijepo opisao cijeli povod situacije: “Michael Schumacher je definitivno osoba kojoj građani Sarajeva trebaju biti zahvalni. Ovo je samo mali potez kojim se želimo odužiti za ono što je on uradio za nas i izraziti podršku njegovoj porodici u teškim trenucima.

Svaka čast i bravo Sarajevo!

Foto: Hajrudin Zulfić