Race to rescue, Porsche ‘Project 356 World Rally Tour’ i 65-godišnja vozačica osvajaju Antarktiku

Project  World Rally Tour Antarctica

Renée Brinkerhoff i njen Porsche 356 na skijama će osvajati i prolaziti teške uvjete na Antarktici…

Nakon gotovo dvije godine odgode, Renée Brinkerhoff se priprema za završnu fazu Project 356 World Rally Toura, sa svojim vjernim Porscheom 356 A iz 1956.

Project  World Rally Tour Antarctica

Amaterska reli vozačica već je jurila s klasičnim sportskim automobilom na šest kontinenata, na svim vrstama teren – ekstremni izazov pothvat bi bio za svakog pojedinca, ali 65-godišnja vozačica ide u izazov puna uzbuđenja. Ona sada želi odraditi kopnenu pustolovinu stavljajući Porsche na ultimativni test, prešavši 587 kilometara – 356 milja – na Antarktiku.

Filantropski ogranak trkaćeg tima, Valkyrie Gives, pomaže ženama i djeci u opasnosti, s posebnim naglaskom na zaustavljanje trgovine djecom.

Project  World Rally Tour Antarctica

“Iako smo iznimno ponosni što smo završili svaki reli izdržljivosti na koji smo sudjelovali, naša je prava misija bila da naši trkaći napori postanemo svjetska vizualna slika koja podržava našu glasovnu potragu za okončanjem trgovine djecom”, kaže Brinkerhoff.

“Imali smo cilj razbiti barijere i postaviti nove rekorde i nadamo se da će naša antarktička ekspedicija učiniti upravo to.” I mi se nadamo, želimo sreću Valkyrie Gives ekipi i dojmljivoj Renee.

Foto: Porsche