Hrvatska WRC premijera, Prodan i Raštegorac napadaju Monte Carlo

wrc monte carlo

Rally Monte Carlo slovi kao najpoznatiji, najprestižniji i najteži rally na svijetu s tradicijom dugom 110 godina, a ove će se godine od 21. do 24. siječnja nakon gotovo 15 godina provozati i naša šahovnica…

Naime, na prvoj ovogodišnjoj stanici Svjetskog prvenstva u rallyju naći će se i hrvatska posada Viliam Prodan & Zoran Raštegorac koji će s Ford Fiestom rally 4, na čijim će vratima biti istaknut broj 71, krenuti u ovu prestižnu oktansku avanturu.

Viliam i Zoran su tek četvrta hrvatska posada na ovom kultnom natjecanju od osamostaljenja Hrvatske, zbog čega je značaj ovog sudjelovanja još veći, istaknuto je na press konferenciji održanoj u prostorijama Ford Hrvatske u Zagrebu.

WRC

„Ni u snu nismo vjerovali da ćemo doživjeti da naša posada nastupi na ovako velikom natjecanju. Svakom relijašu koji krene u natjecateljske vode je cilj da jednog dana nastupi na ovako prestižnom natjecanju“ naglasio je Igor Puž, predsjednik AK Opatija Motorsport.

„Normalno da želimo doći doma s rezultatom koji će se pamtiti i koji će biti zapisan“ kazao je Viliam Prodan te dodao da će se boriti za vrh poretka automobila na dva pogona. Goran Vinovrški, direktor marke Ford u Republici Hrvatskoj, u ime cijelog tima Ford Hrvatske zaželio je mnogo uspješnih kilometara našim sportašima. „Drago nam je što smo dio ove velike priče“, nadodao je.