Porsche u Italiji gradi ultra moderan test centar

porsche experience center franciacorta italy  porsche ag

Počela je izgradnja Porsche Experience Centra (PEC) Franciacorta, osmog takvog tipa na svijetu. Zdanje od oko 60 hektara, zapravo obuhvaća “Autodromo di Franciacorta” u središtu sjeverne Italije, koji će zaživjeti u novom ruhu zahvaljujući marki iz Zuffenhausena…

Porsche Italia ulaže više od 26 milijuna eura u pogon koji je preuzeo 2019., a očekuje se da će biti spreman nakon velikog preuređenja početkom 2021.

Porsche Experience centar impresionira velikim ostakljenim površinama. Restoran i terasa s pogledom na trkalište nadopunit će ugostiteljski prostor. Staza za utrke biti će dugačka 2.519 metara, zadržat će svoju prvotnu formu, dok će asfaltna površina biti u potpunosti obnovljena.

porsche experience center franciacorta italy  porsche ag

Objekt također uključuje off-road stazu na kojoj kupci mogu oprobati takav tip vožnje. Uz to, postojat će područje na više od 30.000 četvornih metara za sigurnu vožnju i tečajeve dinamične vožnje, uključujući podlogu slabog trenja. Da bi sigurno testirali voznu dinamiku, bit će tu i mokra podloga.

Porsche Italia očekuje da će preko 20.000 ljudi svake godine posjetiti centar Franciacorta. Ovdje će, između ostalog, pronaći Simulacijski laboratorij za doživljaj vožnje u virtualnoj stvarnosti, u kojem posjetitelji mogu voziti sve klasične i nove Porsche modele na najpoznatijim trkalištima na svijetu, kao i stazu za karting.

Porsche centar tu je da naglasi čari vožnji, a ako ne znate, do sada u svijetu djeluje njih čak sedam – u Leipzigu, Silverstoneu, Atlanti, Le Mansu, Los Angelesu i Šangaju, a od listopada 2019. također u njemačkom Hockenheimringu. Sada su na potezu Talijani…