Švedski princ Carl Philip ove će godine voziti Porsche Carrera Cup

high prince carl philip of sweden  gt cup porsche carrera cup scandinavia  porsche ag

Nakon nekoliko vožnji u 2019., princ je odlučio pokazati svoje vozačke sposobnosti te je odlučio voziti prvenstvo Skandinavije za 2020. godinu…

Švedski princ Carl Philip utrkivat će se u prvenstvu – Skandinavija Porsche Carrera Cup 2020. Nakon zapaženog nastupa gosta 2019., princ se poprilično posvetio treninzima i test vožnjama.

Raine Wermelin, direktor marke Porsche u Švedskoj: “Jako smo sretni i ponosni što će se princ Carl Philip natjecati kroz cijelu sezonu 2020. u skandinavskom Porsche Carrera kupu. Princ je iskusan vozač i pobjednik, koji dobro poznaje našu trkačku seriju.”

high  gt cup porsche carrera cup scandinavia  porsche ag

Princ Carl Philip između ostalog vozio je i utrke klasik “Kanonloppet” u Gelleråsen Areni prošle godine. “Princ Carl Philip nevjerojatan je ambasador švedskih moto sportova i ponosni smo što ga možemo dočekati u redovnom sastavu vozača za sezonu 2020.”, zaključuje Wermelin.

Porsche Carrera Cup Scandinavia je vodeće skandinavsko trkačko prvenstvo i održava se na stazama u Švedskoj i Norveškoj tijekom sedam vikenda s ukupno 14 utrka. Premijerno otvaranje sezone u Ring Knutstorp bit će u svibnju, a završava u Mantorp parku tijekom listopada.