Nissan Townstar svojim genima podsjeća uvelike na rođaka iz Rumunjske

Nissan Townstar combi  cijena najava

Potpuno novi Townstar od nedavno je dostupan u brojim europskim državama, ali ne i u Hrvatskoj…

Townstar će u  ponudi biti dostupan kao kombi ili u putničkom formatu. Kupci tako diljem europskih tržišta sada mogu naručiti svaku verziju s benzinskim pogonom. Potpuno novi Townstar dostupan je s pouzdanim 1,3-litrenim benzinskim motorom, koji nudi učinkovitost i snagu u jednakoj mjeri.

Poznati 1,3-litreni pogonski sklop iz Renault-Nissan alijanse, u potpunosti je usklađen s najnovijim Euro 6d-Full propisima, proizvodeći minimalno 145 g/km CO2 (kombi) i 149 g/km CO2 (putnik) u pokretu, istovremeno osiguravajući učinkovitiju potrošnju goriva uz povećanje do 6,4l/100km. Nudeći 130 KS i 240 Nm okretnog momenta, jedinica također pruža obilje snage za podršku tvrtkama u njihovim svakodnevnim operacijama.

Nissan Townstar combi  cijena najava

“Potpuno novi Townstar ponovno potvrđuje predanost marke Nissan i poslovnim i privatnim kupcima, osmišljen kako bi se učinkovito uhvatio u koštac s izazovima svakodnevnih komercijalnih operacija i kućnog života,” rekla je Emmanuelle Serazin, direktorica prodaje LCV i korporativnih vozila, Nissan Europe.

“S učinkovitošću, svestranošću i naprednom tehnologijom u srži svake verzije, uzbuđeni smo što kupci mogu iskusiti sveobuhvatni paket koji potpuno novi Townstar donosi na tržište.”

Svestranost potpuno novog Townstar kombija proteže se i na putničku verziju.

Kupci također mogu sigurno voziti uz samopouzdanje robusnog dizajna potpuno novog Townstara. Putnička verzija dobila je 4 zvjezdice od 5 Euro NCAP sigurnosne ocjene prema rigoroznim protokolima testiranja osobnih automobila.

Nudeći prostornost vodeću u klasi, potpuno novi Townstar s pet sjedala ima najveći prostor za noge suvozača (1478 mm sprijeda / 1480 mm straga) i prostor za ramena/laktove (1524 mm sprijeda / 1521 mm straga) u svom segmentu. Svestrano vozilo također nudi vrlo konkurentnu pristupačnost, s prednjim vratima koja se otvaraju za gotovo 90° i praktičnim kliznim vratima koja nude lak pristup stražnjim sjedalima.

Nissan Townstar combi  cijena najava

Kupci također imaju koristi od velikog prtljažnog kapaciteta u vozilu, proširivog sa 775 litara na 3.500 litara1 – kao i 49,5 litara prostora za pohranu u prednjem i stražnjem dijelu kabine kroz različite pretince.

U skladu s ponudom potpuno novog Townstar kombija, putnička verzija opremljena je opsežnim paketom od 20-ak tehnoloških značajki, uključujući LED prednja svjetla kao standard i Nissanov Around View Monitor (AVM). Jedinstven u segmentu, AVM koristi više kamera za generiranje pogleda od 360 stupnjeva na okolno okruženje, pružajući vozačima mir pri manevriranju u uskim prostorima.

Svaka verzija Townstara dostupna je uz sustav održavanja trake, prepoznavanje prometnih znakova, pomoć pri ljuljanju prikolice, upozorenje na mrtvi kut, pomoć pri kretanju uzbrdo, pomoć pri bočnom vjetru i inteligentno kočenje u nuždi.

Nissan Townstar combi  cijena najava

Putnička verzija također se temelji na udobnosti kupaca, definiranoj poboljšanom kvalitetom u cijeloj kabini. Model nudi vrhunsku tišinu u klasi zahvaljujući debljem staklu i poboljšanoj izolaciji, dok se temperaturom okoline lako upravlja putem intuitivnog dvozonskog sustava kontrole klime sa stražnjim ventilacijskim otvorima.

Potvrđujući Nissanovu predanost kvaliteti i sigurnosti, svaki Nissan LCV pokriven je vodećim u industriji jamstvom od 5 godina ili 160.000 km.

Na žalost, za sada nema informacija kako će Townstar biti dio ponude domaćih trgovaca.

Foto: Nissan