Porsche 911 (992) i ručni mjenjač, može jedan za van!

Porsche 911 (992) i ručni mjenjač, može jedan za van!

Ljubitelji vožnje željni pravog, još istančanijeg vozačkog iskustva konačno su došli na svoje. Porsche voli PDK, ali ne zaboravlja na one koji preferiraju ručni ‘šaltung’…

U gomili sportskih automobila koji se nude isključivo s modernim automatskim mjenjačima, Porsche vozi po svome i dalje. U novoj generaciji Porscheove kultne jurilice 911, od sad je moguće bez doplate tražiti ručni mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa, a ta se promjena odnosi na Carrera S i 4S modele. Upravo ta mogućnost ručnog mijenjanja brzina zaziva one stare dane bez automatskih mjenjača, gdje je bitan samo vozač i njegova snalažljivost za ručicom i kvačilom.

Verzije koje dolaze s ručnim mjenjačem, zapravo stižu uz konvencionalni LSD (diferencijal s ograničenim proklizavanjem) u odnosu na električno kontrolirani u PDK (automatskoj) inačici, a lakši su čak 38 kilograma u odnosu na modele s automatikom. No, s druge strane, ručni mjenjač donosi nešto slabije vrijeme do “stotke”, dok će maksimalna brzina ostati nepromijenjena. Ako vas je zainteresirala spomenuta izvedba s ručnim mjenjačem, na njegovu isporuku, ako sada uplatite novce, možete računati sredinom iduće godine.

Nema sumnje, kako će nemali broj vozila biti odabran baš u ovoj ‘hardcore’ izvedbi.

cvs-mobile.com
Porsche 911 (992) i ručni mjenjač, može jedan za van!

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.