Porsche 911 (992) i ručni mjenjač, može jedan za van!

Porsche   manual driveteam
foto: Porsche

Ljubitelji vožnje željni pravog, još istančanijeg vozačkog iskustva konačno su došli na svoje. Porsche voli PDK, ali ne zaboravlja na one koji preferiraju ručni ‘šaltung’…

U gomili sportskih automobila koji se nude isključivo s modernim automatskim mjenjačima, Porsche vozi po svome i dalje. U novoj generaciji Porscheove kultne jurilice 911, od sad je moguće bez doplate tražiti ručni mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa, a ta se promjena odnosi na Carrera S i 4S modele. Upravo ta mogućnost ručnog mijenjanja brzina zaziva one stare dane bez automatskih mjenjača, gdje je bitan samo vozač i njegova snalažljivost za ručicom i kvačilom.

Verzije koje dolaze s ručnim mjenjačem, zapravo stižu uz konvencionalni LSD (diferencijal s ograničenim proklizavanjem) u odnosu na električno kontrolirani u PDK (automatskoj) inačici, a lakši su čak 38 kilograma u odnosu na modele s automatikom. No, s druge strane, ručni mjenjač donosi nešto slabije vrijeme do “stotke”, dok će maksimalna brzina ostati nepromijenjena. Ako vas je zainteresirala spomenuta izvedba s ručnim mjenjačem, na njegovu isporuku, ako sada uplatite novce, možete računati sredinom iduće godine.

Nema sumnje, kako će nemali broj vozila biti odabran baš u ovoj ‘hardcore’ izvedbi.