Porsche 911 (992) GT3 RS u Manthey paketu na Ringu odrađuje testiranja

Porsche 911 (992) GT3 RS u Manthey paketu na Ringu odrađuje testiranja 25

Porsche 911 (992) GT3 RS uskoro dobiva još ekstremniju izvedbu, s poznatom ‘nadogradnjom’ u vidu Porsche specijaliste – Manthey

Nije novost ako kažemo da Manthey Racing radi na novom paketu za Porsche 911 GT3 RS. Ranije ovog mjeseca pojavile su se prve snimke prototip modela tijekom testiranja oko Nurburgringa, a sad u akciji vidimo još jedan primjerak na poznatoj stazi. Ovo je stroj prilično agresivnog izgleda i moramo priznati da izgleda nezaustavljivo napadajući zavoje na ‘Ringu’.

U oko najviše upada stražnji spojler. U usporedbi sa standardnim 911 GPT3 RS, ovaj spojler izgleda šire i čini se da je malo viši u usporedbi s linijom krova. Kao što možete vidjeti iz videa, krilo je aktivno, što znači da se okreće ovisno o tome hoće li automobil ubrzati ili usporiti. Još jedan novi aerodinamički element može se vidjeti u obliku peraje na krovu, a tu je i više drugih manjih usmjerivača zraka. Sve su to značajke koje nisu dostupne na običnom 911 GT3 RS.

Uz aerodinamičke nadogradnje, ovaj prototip je navodno opremljen nadograđenim postavkama kočnica. Trenutačno se ne zna mnogo, ali trebao bi dobiti i određena poboljšanja performansi, osmišljenog kako bi automobil učinio još sposobnijim na stazi. Ostale izmjene trebale bi uključivati čvršći ovjes, kao i manju masu praznog vozila u usporedbi s tvorničkim automobilom.