Novi Renault Megane R.S Trophy-R postavio rekord na legendarnoj Suzuki

megane rs novo

Megane R.S. Trophy-R postavio je novi rekord na slavnoj stazi Suzuka u Japanu od 2’25’’454, što je za više od 3 s brže od prethodnog rekorda…

Time je nastavio nizati uspjehe nakon što je postavio rekorde na stazama Nordschleife u Nürburgringu i Spa-Francorchampsu u sklopu događanja R.S. Days, što je popraćeno i emitiranjima uživo na YouTubeu i Facebooku. Tako je ostvaren velik uspjeh u Japanu, koji se može pohvaliti s desetak tisuća zaljubljenika u TROPHY-R i Renault Sport. Krajem rujna 2019. Japan je bio Renaultovo najveće tržište za R.S. modele, veće i od Njemačke i Francuske, te treće najveće za Mégane R.S., iako verzija Trophy tamo još nije ni predstavljena.

Renault Megane RS

MÉGANE R.S. TROPHY-R najnovije je poglavlje priče koja je započela prije 15 godina, u kojem se nastavlja uspjeh slavnih prethodnika, postavljaju novi rekordi kruga u klasi serijskih automobila s prednjim pogonom te kojim se odaje počast Renault Sport diviziji te njenoj predanosti izazovima i performansama. Novi Mégane R.S. TROPHY-R najučinkovitiji je serijski automobil koji je Renault ikad proizveo. U usporedbi s Méganeom R.S. Trophy, novi je papreni Mégane pokretan identičnim motorom koji ispucava 300 KS dok veću brzinu duguje smanjenju mase (do 130 kg), zahvatima na aerodinamici i radikalnim preinakama šasije za bolje držanje u zavojima.

Renault Megane RS

Na razvoju novog Méganea R.S. TROPHY-R Renault Sport je surađivao s poznatim partnerima: Akrapovič je razvio ispušni sustav, Brembo je zadužen za kočnice, Bridgestone za gume, Öhlins za amortizere, a školjkasta sjedala potpisuje Sabelt. MEGANE R.S. TROPHY-R na tržište stiže u ograničenoj seriji od 500 označenih primjeraka. Cijene se kreću od 55.000 eura u Francuskoj i razlikovat će se ovisno o zemlji.