Škoda Scala u ABT izdanju, odlični vizualni dodaci i pojačanje motora na 190 KS!

Skoda Scala ABT

Tuning kuća ABT najpoznatija je po preradama Audi modela, a sada se u suradnji s njemačkim odjelom Škode, ponudio nešto jako zanimljivo, uzeli su Scalu u svoje ruke…

Tko kaže da je Škoda dosadna? Možda one ‘firma’ edicije u bijelim i crvenim bojama bez opreme i jesu, ali uz malo igre na konfiguratoru, češki modeli odmah dobivaju dimenziju više.

A kada se toliko zaigrate i prepustite jedan model u ruke ABT organizacije, dobivate sportsku izvedbu. Škoda Scala Edition S izrasla je na temeljima Monte Carlo edicije i upravo plijeni pažnju javnosti. Ova ABT S verzija sad donosi 190 KS.

Skoda Scala ABT

Kako već pretpostavljate, Scala vozi u pratnji 1.5 TSI izvedbe, koja koristi poznati benzinski 4-cilindarski sklop od 150 KS, kojeg je ABT dodatno napumpao za 40 KS i 40 Nm. Podvučeno, Scala sad vozi uz 190 KS i 290 Nm momenta. Za prijenos snage brine 6-brzinski ručni mjenjač.

Što se tiče ostalih prerada.  Model je spušten za 15 mm u odnosu na standardnu Scalu i opremljeno je 18-colnim alu naplatcima koje potpisuje ABT. Od vizualnog dekora, najviše u oko upada dodatak na prednjem braniku, kao i na stražnjem kraju.

Ponuda boja se sastoji od tri opcije – Steel siva, crna Magic Pearl Effect i Velvet crvena Premium Metallic.

Skoda Scala ABT

Svi zainteresirani, sad imaju slatke brige, ali se moraju i ubrzati. U planu je ograničena serija od 500 primjeraka, a početna cijena u Njemačkoj iznosi 33.790 eura. Samo za usporedbu, standardna Scala Monte Carlo u Njemačkoj stoji – 24.250 eura. Možda ipak kupiti standardnu verziju, pa krenuti u ‘kombinacije’…

foto: ABT