Novi Lexus LC500 kabriolet nova je doza japanskog luksuza

Lexus LC

Novi Lexus LC500 premijerno je prikazan na auto-salonu u Los Angelesu, a uz uglađeni zvuk V8 motora i luksuznu unutrašnjost, izgleda sjajno…

S nestrpljenjem smo očekivali Lexusov coupe modela LC, a sada je svjetlo dana ugledala i kabrio inačica. Reflektori auto-salona u Los Angelesu odlično su poslužili kao područje predstavljanja novog kabrioleta koji se idealno uklapa u Rodeo Drive ili Beverly Hills. Novi LC 500 Convertible slijedi coupe inačicu jer upravo te dvije izvedbe zaokružuju cjelokupnu paletu Lexusa, pružajući jedinstveno iskustvo vožnje koje potiče osjetila, izražavajući istovremeno zadivljujuću ljepotu. Izvana, novi LC sjajno isprepliće jedinstvenu liniju krova coupea s karakterom kabrioleta, stvarajući ljepotu bilo da je riječ o spuštenom ili podignutom krovu.

lexuslcconvertiblehires

U unutrašnjosti, LC500 Convertible opremljen je grijačima za vrat i prozirnim deflektorom zraka koji pridonosi udobnosti i tihoj vožnji što direktno ocrtava Lexusovu filozofiju “Human Centered”. Prilikom otvaranja i zatvaranja mekog krova, kretanje je pažljivo kontrolirano, posebno na početku i na kraju kako bi se istaknuo osjećaj kvalitete i sigurnosti za vozača i putnike. Kretanje krova i pokrova je precizno sinhronizirano radi postizanja elegantnijeg i prirodnijeg pokreta, pri čemu je brzina otvaranja i zatvaranja najbolja u klasi. Krov je moguće otvoriti i zatvoriti dok se vozilo kreće brzinom do 50 km/h, a animirani prikaz na ploči s instrumentima omogućava vozaču jednostavan nadzor odvijanja postupka.

Zahvaljujući strateškom razmještaju i obliku spone stražnjih amortizera, strukturna krutost ovog automobila je značajno poboljšana. Ova spona je izrađena od lakog aluminija postupkom tlačnog lijeva radi smanjivanja dodane težine, a dodatni amortizer poboljšava udobnost u vožnji. Dodatne spone su smještene ispod karoserije, uz korištenje materijala kao što su magnezij i aluminij, čime je postignuta velika krutost uz malu dodatnu težinu. Rezultat su dinamičke performanse koje odgovaraju vozačevim namjerama.

lexuslcconvertiblehires

Ispod poklopca motora krije se atmosferski 5,0-litreni V8 motor koji razvija 477 KS i 540 Nm okretnog momenta, a uparen je s DirectShift-10 automatskim mjenjačem. Kako bi potentni V8 motor u LC 500 Convertible pružao još više užitka s otvorenim krovom, generator zvuka odašilje senzualne zvukove usisa motora kroz armaturnu ploču, dok ispušni ventil naglašava snažan zvuk motora.

lexuslcconvertiblehires

Upravljanje zvukom također je ključni dio Lexusovog DNK, a unuštranjost ovog luksuznog kabrioleta dodatno je obogaćena sustavom Active Noise Control (aktivna kontrola buke). U prijevodu, vrhunska zvučna izolacija i tehnike upijanja vanjskog zvuka prigušuju neželjne šumove i zvukove neugodnih frekvencija kako bi boravak u kabini bio što ugodniji. Sustav Lexus Climate Concierge se koristi za automatsku kontrolu klima uređaja, grijanja sjedala, grijanja vrata i grijanja obruča upravljača, uzimajući u obzir je li krov podignut ili spušten – čineći kabriolet verziju kabine LC 500 udobnom za putnike bez obzira na vanjsku temperaturu.

Početak prodaje novog LC 500 u kabrio izvedbi predviđena je za ljeto 2020. godine, a nema sumnje kako će i ovaj model biti velika uspješnica…