Novi Land Rover Defender na kratko stigao u pomoć HGSS, za vrijeme popravka stare terenske legende

Land Rover HGSS Defender

Svjetski stručnjak za terensku vožnju dizajniran za pustolovine, te je idealan za ovakvu vrstu posla i pomoći…

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je neprofitna služba javnog karaktera za spašavanje s nepristupačnih terena i po teškim vremenskim uvjetima stoga je Defender najizdrživiji i jedan od najsposobnijih saveznika volonterima HGSS-a. Generalni zastupnik uskočio je u pomoć i omogućio je popravak starog Defendera i dala na korištenje Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja novi Defender 110.

U donaciju se uključila i tvrtka Davanti Tyres koja je poklonila vrhunske Davanti Terratoura gume namijenjene za sve terene kako bi stari modeli Defendera sigurno i dalje vozili volontere HGSS-a.

Land Rover HGSS

Članovi HGSS-a godišnje odrade oko tisuću intervencija diljem Hrvatske, a posebno su bili aktivni u pružanju pomoći stanovništvu na potresom pogođenim područjima. Do sada su koristili stare modele Defendera, koji će i dalje ostati u službi, ali pridružit će im se i najnoviji model koji nudi mnoštvo napredne tehnologije za sve terenske i vremenske uvjete.

Volonteri HGSS-a imat će na raspolaganju vozilo s najčvršćom karoserijom koju je Land Rover napravio do sada u kombinaciji s prvoklasnim tehnologijama. Novi Defender pomiče granice, bez da ikada izgubi osobnost i autentičnost originalnog modela, a volonterima će omogućiti da potpuno sigurno prijeđu duboku vodu što ga čini najsposobnijim i najudobnijim vozilom. Izdržljive gumene podne obloge u unutrašnjosti predstavljaju zaštitu od prolijevanja do kojih dolazi tijekom svakodnevnih pustolovina, ekspedicija i izazova koji očekuju članove HGSS-a.

Land Rover HGSS

“HGSS u svojim redovima ima cijelu flotu Land Rover Defendera koji svakodnevno sudjeluju u akcijama spašavanja na nepristupačnim terenima na području cijele Republike Hrvatske, a po potrebi i šire. U proteklom razdoblju vozila su bila aktivna na pružanju pomoći stanovništvu na potresom pogođenom području, gdje su se bez većih problema probijala i do najnepristupačnijih dijelova Banovine. Donacija popravka starog Defendera uvelike će pomoći angažmanu HGSS-a na području Sisačko-moslavačke županije. Već smo započeli testiranje novog Defendera kojeg smo dobili na korištenje i iznenađeni smo njegovim terenskim sposobnostima koje uz implementaciju modernih tehnologija čine vrhunsko vozilo. Koristim ovu priliku da se zahvalim autorima ove vrijedne donacije i radujem se zajedničkoj suradnji.” – zaključio je pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Foto: Land Rover Hrvatska