John Deere 9620RX najskuplji je traktor današnjice!

John Deere

Ako ste se ikada pitali koliko košta najskuplji traktor današnjice, odgovor ima američki stručnjak za poljoprivredu John Deere…

Traktori i općenito poljoprivredna mehanizacija imaju tendenciju da ih se uspoređuje sa skupim i ultra luksuznim automobilima. No, to nije zbog njihovih performansi ili pojavnosti, već iz razloga što su vrlo sofisticirani i efikasni radnici. John Deere jedan je od pionira u poljoprivrednoj industriji, a jedna njihova mašina ujedno je i najskuplja takva koja se trenutno nudi na tržištu.

John Deere 9620RX predstavlja traktor proizveden za upotrebu u poljoprivredi i odlikuje ga visoka razina efikasnosti što se može zaključiti i po početnoj cijeni od 585 tisuća eura. Kada se u konfiguratoru klikne i ostala željena dodatna oprema, taj iznos još više raste. Očigledno je da ovakav komad mehanizacije rijetko koji individualac može kupiti, no iz John Deere-a kažu kako su zadovoljni s potražnjom za najskupljim modelom kojeg trenutno imaju u ponudi.

Također, ovakvi se traktori najviše upotrebljavaju na velikim površinama. Dizelski motor zapremnine 15L razvija 620 KS, a zbog snažnog motora kao od šale može vući sijačicu dužine 27 metara, plug od četiri metra ili pak 15 metara dugu drljaču. Stabilnost na zahtjevnom terenu omogućena zahvaljujući gusjenicama i četiri kotača sa svake strane.

Valja naglasiti kako države Europske unije, za domaćinstva veličine 10.000 hektara uredno odvajaju od 1.3 do 1.4 milijuna eura za godišnje subvencije. U prijevodu, ovakav se traktor može pribaviti i otplatiti u roku od samo par godina, što će, na prvi pogled skupi traktor ipak učiniti malo prihvatljivijim…