John Deere 9620RX najskuplji je traktor današnjice!

John Deere 9620RX najskuplji je traktor današnjice!

Ako ste se ikada pitali koliko košta najskuplji traktor današnjice, odgovor ima američki stručnjak za poljoprivredu John Deere…

Traktori i općenito poljoprivredna mehanizacija imaju tendenciju da ih se uspoređuje sa skupim i ultra luksuznim automobilima. No, to nije zbog njihovih performansi ili pojavnosti, već iz razloga što su vrlo sofisticirani i efikasni radnici. John Deere jedan je od pionira u poljoprivrednoj industriji, a jedna njihova mašina ujedno je i najskuplja takva koja se trenutno nudi na tržištu.

John Deere 9620RX predstavlja traktor proizveden za upotrebu u poljoprivredi i odlikuje ga visoka razina efikasnosti što se može zaključiti i po početnoj cijeni od 585 tisuća eura. Kada se u konfiguratoru klikne i ostala željena dodatna oprema, taj iznos još više raste. Očigledno je da ovakav komad mehanizacije rijetko koji individualac može kupiti, no iz John Deere-a kažu kako su zadovoljni s potražnjom za najskupljim modelom kojeg trenutno imaju u ponudi.

John Deere 9620RX najskuplji je traktor današnjice! 1

Također, ovakvi se traktori najviše upotrebljavaju na velikim površinama. Dizelski motor zapremnine 15L razvija 620 KS, a zbog snažnog motora kao od šale može vući sijačicu dužine 27 metara, plug od četiri metra ili pak 15 metara dugu drljaču. Stabilnost na zahtjevnom terenu omogućena zahvaljujući gusjenicama i četiri kotača sa svake strane.

Valja naglasiti kako države Europske unije, za domaćinstva veličine 10.000 hektara uredno odvajaju od 1.3 do 1.4 milijuna eura za godišnje subvencije. U prijevodu, ovakav se traktor može pribaviti i otplatiti u roku od samo par godina, što će, na prvi pogled skupi traktor ipak učiniti malo prihvatljivijim…