Novi DS 4, za savršeni nastavak priče odvažne francuske marke

DS

DS Automobiles predstavlja potpuno novi DS 4, novo premium vozilo iz C-segmenta, koje će zasigurno pridonijeti kontinuiranom rastu tvrtke širom svijeta…

Novi DS 4, koji je upravo predstavljen, Izgrađen na novoj, višeenergetskoj EMP2 platformi. Donosi također jednu novu razinu elektrifikacije. Ovaj prekrasni kompaktni model dostupan je u benzinskoj, dizelskoj i plug-in hibridnoj verziji, kao DS 4 E-TENSE. Francuzi ističu kako s jednim punjenjem može ostvariti do 30 km dosega.

DS

Potpuno novi DS 4 predstavlja niz naprednih tehnologija novih u C-segmentu, sa značajkama posuđenim iz revolucionarnog konceptnog modela DS Aero Sport Lounge.

Što se tiče dizjana. Prednju stranu karakterizira novi svjetlosni potpis. Vrlo tanka prednja svjetla projektora sadrže sustav DS Matrix Led vision, koji kombinira matrično i usmjereno osvjetljenje. Dopunjuju ih dnevna svjetla koja se sastoje od dvije linije LED-a s obje strane (ukupno 98 LED elemenata). DS wings povezuju prednja svjetla s maskom. Ovisno o verziji, sastoji se od dva dijela s motivima dijamantnih vrhova, u graduiranim veličinama, koji se ističu u trodimenzionalnoj rešetki. Iznad njega duga hauba daje pokret kako bi silueta djelovala dinamično.

DSCross

Profil kombinira fluidnost i oštrije linije. Kvake na vratima odgovaraju ugradbenim površinama na bokovima. Omjer karoserije i kotača velikog promjera nadahnut je i u velikoj mjeri podsjećaju na konceptni automobil DS Aero Sport Lounge.

Straga se krov pruža vrlo nisko. Silueta je elegantna koliko i aerodinamički učinkovita. Stražnja krila otkrivaju zdrav mišićav izgled s oblinama i oštrim rubovima na karoseriji naglašavajući C stup, koji ima sjajnu crnu završnu obradu s ugrađenom oznakom – DS Automobiles. Podizanjem poklopca prtljažnika, vlasnik će imati na raspolaganju obujam od 430 litara.

Dok u tehnološkom pogledu, sve novosti kreću od nove EMP2 platforme sa 70% novih ili ekskluzivnih dijelova, DS 4 od svog lansiranja nudi plug-in hibridnu tehnologiju (225 konjskih snaga i više od 30 kilometara dometa u načinu nulte emisije u kombiniranom WLTP ciklusu).

DS

U ponudi će biti i benzinske verzije PureTech s 130, 180 i 225 konjskih snaga i dizelska BlueHDi verzija sa 130 KS. Svi će ovi modeli dobiti samo 8-stupanjski automatski mjenjač.

Nova verzija platforme EMP2 dizajnirana je da udovolji najnovijim i najstrožim regulatornim i potrošačkim standardima, bez ugrožavanja ukupne težine konstrukcije.

DS

DS 4 stiže u prodaju tijekom zadnjeg kvartala 2021.