Novi Citroën C4 već vozi na domaćim prometnicama, drugačiji i odvažniji za već 134.900 kuna

CItroen C PureTech  Shine

Crossover razigranog i hrabrog dizajna stoji od 134.900 kuna, a u ponudi će biti uz dizelski i benzinski i električni e-C4…

Novi C4 otkriven je još prošlo ljeto. Hrabar dizajn odmah je izazvao brojne komentare internet publike, a ništa se nije promjenilo do danas. Samo što sada, s lica mjesta, uživo, možemo reći kako stvarno izgleda zanimljivo i više nego privlačno.

Citroën s novim C4 i 100% električnim ë-C4 tako nastavlja svoju električnu ofenzivu i ispisuje novo poglavlje u svojoj povijesti na području kompaktnih limuzina, iako bismo mi ovaj model ugurali u – crossover segment.

C Hotel Hilton Zagreb

Povišeni C4 doista je odmjerenih kompaktnih dimenzija, u duljinu broji 4,35 m. Francuska odvažnost kroz sva ove godine je impresionirala, a ništa se nije promjenilo do danas…

CItroen C PureTech  Shine

S prvim test vožnjama uvjerili smo se u tradicionalne odlike marke. Ponovno je sav fokus usmjeren na udobnost i ugodu u vožnji.

To ni malo ne čudi, budući da novi C4 krasi Citroën Advanced Comfort za povećanu udobnost. Uz prisustvo hidrauličnih graničnika, sjedalima Advanced Comfort ili Smart Pad Support Citroën kao pravom svjetskom premijerom. Iskustvo udobnosti osnaženo je s 20 tehnologija za pomoć u vožnji koje uključuju Highway Driver Assist, drugu razinu polu-autonomne vožnje kao i 6 tehnologija za povezivost. Te kvalitete su dodatno naglašene na novom, 100% ëlectričnom ë-C4 koji nudi iskustvo ë-Comfort.

Konkretno, imali smo prilike voziti PureTech 130 izvedbu s 8-brzinskim automatikom u Shine paketu opreme. I prvi dojmovi govore, kako bi ovaj automobil mogao s razlogom zaintrigirati publiku…

Mehanički dio već je poznat, ali dizajnerski odmak je ono što će mnoge ‘kupit’. Kao i pogeld kad zavire u interijer vozila…

Francuska marka donosi novi digitalni kokpit u zanimljivom formatu, pri tome središnjim dijelom dominira 10″ zaslon osjetljiv na dodir kojim se upravlja većinom funkcija. Sviđa nam se što su Francuzi poslušali ‘kritike’ pa su klimatizacijske postavke vratili kroz tipke i kolute…

Jasmina Pecotic
Jasmina Pecotić, PR Manager za Citroën, DS i Peugeot u Hrvatskoj, predstavila je novu generaciju C4…

Također, funkcionalnost je na višoj razini, broj pretinaca (ukupno 39 litara), na ploči s instrumentima ispred suvozača pronaći ćete i dodatni pretinac (tvrtke Feel) koji nudi prostor za tablet (mogućnost biranja za iPhone ili Samsung), a nosač ladica omogućuje sigurno pričvršćivanje. Prtljažnik broji primjerice 380 litara.

CItroen C PureTech  Shine

Sigurnost putnika također je na visokom nivou, kao što smo već rekli, u svakom trenutku za sigurnost vozača i putnika brine 20 sustava za pomoć u vožnji. Najzanimljiviji su svakako prilagodljivi tempomat, aktivno držanje trake i pomoć za detektiranje vozila u mrtvom kutu, kao i prepoznavanje prometnih znakova.

Vožnja Zagrebom je otkrila njegov talent za udobnost, kao i štedljivu stranu, koja je na zavidnoj razini uz 130 benzinski KS. Trošili smo nekih 7,3 litre u prosjeku.

Motorizacijski, Citroen nudi benzinske i dizelske motore te električni e-C4. PureTech program nudi se pod palicom 1,2-litrenog 3-cilindarskog turbo benzinca, u solucijama sa 100, 130 i 155 KS, a 1,5-litreni 4-cilindarski BlueHDi dizelaši sa 110 i 130 KS.

CItroen C PureTech  Shine

Full electric verzija raspolaže sa 136 KS i 350 kilometara dosega s jednim punjenjem uz pomoć baterije od 50 kWh.

E C
E-C4 stiže u ponudu tijekom proljeća…

Novi C4 hrabar je novi adut marke, koji veliku šansu ima u vidu početne cijene od 134.900 kuna do registracije za osnovnu verziju s 1.2 benzincem od 100 KS, 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i opremom Live koja ima sve što je potrebno današnjem modernom automobilu. Citroen je odmah ponudio i zanimljive akcije, a to su besplatna prva registracija, 5-godišnje jamstvo. Ova crossoverska coupe priča ima potencijala, a naši ljudi vole ovakave linije…

CItroen C PureTech  Shine

ZAKLJUČAK I NAJBITNIJE: Novi Citroën C4 na domaćem je tržištu dostupan s četiri razine opremljenosti (Live, Feel, Feel Pack i Shine), tri benzinska motora (PureTech 100 S&S BVM6, 130 S&S BVM6 i EAT8 te 155 S&S EAT8) te 2 dizelska motora (BlueHDi 110 BVM6 i BlueHDi 130 EAT8). Novi ë-C4, 100 % električni u ponudi je s tri razine oprljenosti (Feel, Feel Pack i Shine) sa 100 % električnim motorom. U ponudi je s 5 godina jamstva, a posebna ponuda prilikom lansiranja je 5 godina servisiranja i besplatna registracija. Prilikom kupnje uz Citroën Financiranje, novi Citroën C4 & ë-C4 u ponudi su s 0 % kamata uz financijski leasing, te s 3 % fiksne kamate uz kredit.

foto: Hrvoje Grguljaš