Hyundai i30 N blago osvježen, od sad diše i sa sedmerostupanjskom automatikom!

Hyundai i N

Hyundai je u zadnjih tjedan dana u ofenzivi modela, nakon Tucsona stigao je novi i30 N…

Nedugo nakon što je predstavljen potpuno novi SUV Tucson, vrijeme je za osvježenje paprenog, kompaktnog modela i30 N. Hyundai je nakon skoro tri godine temeljito osvježio svoj ‘hot hatchback’ model koji je izravni konkurent modelima kao što je Renault Megane R.S. Trophy ili Honda Civic Type R.

Hyundai i N

Što se eksterijera tiče, novost je i svjetlosni potpis po uzoru na klasični model i30. No, budući da je riječ o N izvedbi, tu su i agresivnije oblikovani branici, nove naplatci te difuzor sa još većim nastavcima ispušnog sustava. Na najveće pitanje, nažalost, još nemamo odgovor; kako će i30 N zvučati nakon strožih propisa i hoće li iz auspuha pucati kao i prethodnik.

Hyundai i N

No, na oduševljenje većine, potvrđen je i N DCT 8-stupanjski automatski mjenjač sa dvostrukom spojkom. Tu je i poseban režim rada ‘N Power Shift’ koji će se uključiti ukoliko vozač koristi više od 90 posto snage automobila. Snaga će ostati ista, što u praksi znači dvolitreni turbobenzinski motor sa 275 KS u Performance izvedbi. Detalji poput cijene stižu uskoro…