Složili smo Land Rover Defender LEGO Technic, opravdani razlog za otkrivanje djetinjaste strane

Land Rover Defender LEGO Technic

U našoj redakciji uvijek je zanimljivo, a posebnu atrakciju zadnjih tjedana pripala je britanskoj terenskoj legendi. Zasukali smo rukave i trenirali koncentraciju…

LEGO Technic već više od 40 godina predstavlja izazov za sve iskusne ‘graditelje’ i ljubitelje ove igre. Stvaranja iz ničega i razvijanje vlastitih osobina u ovoj priči su označeni kao glavna prednost. Stoga ne čudi interes i mladih i starih kada je LEGO u pitanju.

Land Rover LEGO technic hrvatska cijena

To potvrđuje i naše iskustvo, s jednim od novijih eksponata iz LEGO carstva. Kad već tek predstavljeni Defender još neko vrijeme neće voziti našim cestama, red je složiti njegovu umanjenu verziju. Land Rover Defender u LEGO Technic izvedbi dug je 42 cm, širok 22 cm i visok 20 cm.

Velika kutija u kojoj se nalazi 2.573 elementa, odmah ostavlja dojam. No, prava potvrda kako smo si zakomplicirali život stiže otvaranjem uputa. Vodič za slaganje Defendera proteže se na nevjerojatnih 495 stranica.

Land Rover LEGO technic hrvatska cijena

Iako na kutiji piše u centimetrima koliko je Defender velik, tek kada ga počnete slagati počinjete doživljavati koliko će Defender ustvari biti velik. Pogotovo kada imate već poveći složeni komad auta u ruci, a tek ste na 55. stranici uputa. Dakle, još je dug put pred nama.

Land Rover LEGO technic hrvatska cijena
Upute koje nemaju kraja, ali takav je bio užitak, da smo poželjeli da tih stranica ima još više… (foto: DriveTeam.hr/Domagoj Kovačić)

Kasnije se pokazalo, kada se sve skupa zbrojilo, kako je 8 sati bilo potrebno za složiti vlastiti Defender.

Što se tiče slaganja, ima dosta sitnih detalja i do sad je najkompleksniji sustav pogona koje je LEGO napravio. Mali savjet za sve buduće vlasnike malog Defendera, tijekom slaganja svaki put kada složite neki veći dio, pogotovo na pogon mislimo, stavite kotače i isprobate radi li sve normalno prije zatvaranja šasije s ostalim dijelovima.

Land Rover LEGO technic hrvatska cijena
Dobar osjećaj i još više nestrpljenja kada se forma počela nazirati… (foto: DriveTeam.hr/ Domagoj Kovačić)

Složeni Defender jednostavno izgleda moćno. Čak na neki način i ljepše nego pravi. Više dizajnom vuče na originalni Defender. Dizajn za kojim mnogi i dan danas pate. Ako ste još uvijek u dvoumici uzeti ovaj set, naš savjet je – ne oklijevajte, kupujte!

Land Rover Defender LEGO Technic
 Prva vožnja u divljini, Defender LEGO Technic velika je atrakcija i mamac za poglede    (foto: DriveTeam.hr/Domagoj Kovačić)

Land Rover Defender LEGO Technic – zanimljivosti

Broj LEGO elemenata za slaganje: 2.573

Dimenzije (D x Š x V): 42 x 22 x 20 cm

Upute/vodič za slaganje: 495 stranica

Vrijeme slaganja: 8 sati (u našem slučaju)

Predviđena starosna dob: 11+

 

Land Rover Defender LEGO Technic
dav