Velebit promet iz Slovenije u Švedsku preselio 103.5 tona težak teret!

Velebit promet iz Slovenije u Švedsku preselio 103.5 tona težak teret!

Hrvatska tvrtka Velebit promet, specijalizirana za prijevoz teških i izvangabaritnih tereta u domaćemu i međunarodnom prometu preselila je 103,5-tonski transformator iz Slovenije u Švedsku…

Nakon dvomjesečnog planiranja, Velebit Promet je iz slovenske prijestolnice Ljubljane, krenuo u ovu ‘avanturu’ dugu nekoliko tisuća kilometara.
Transformator je premješten na prikolicu Faymonville CombiMax u kombinaciji niskog težišta od 5 + 7 osovina. Uključujući tegljač, ukupna dužina je bila 36 metara, a težio je ukupno 170 tona.

Iz Slovenije se posada Velebit prometa uputila prema Rotterdamu u Nizozemskoj. Ukrcan je na trajekt za putovanje u Skandinaviju. Osim preciznog manevriranja, u potpunosti je iskorišten hod ovjesa od 600 mm na klatnim osovinama prikolice.

Sličan postupak uslijedio je po dolasku u luku Sundsvall u Švedskoj. Finalnih 200 kilometara odrađeno je danju i privuklo je mnoge gledatelje. Konačni istovar bio je u trafostanici u blizini Länsterhöjdena, mjestu okruženom švedskim šumama.

Foto: heavyliftpfi.com

Erfolg LED žarulje
Velebit promet iz Slovenije u Švedsku preselio 103.5 tona težak teret!

Najnovije na portalu

Hrvatski Autoklub
www.driveteam.hr web stranica koristi kolačiće kako bi vam ponudila bolje iskustvo pregledavanja. Pregledavanjem ove web stranice pristajete na upotrebu kolačića.