Najposebniji usporedni test ikada, McLaren F1, Porsche 911 GT1 i Mercedes CLK GTR, fascinacija za sva vremena!

Porsche  GT Mclaren F Mercedes CLK GTR

Proizvođači su kroz povijest imali hrabre istupe, ove modele možemo predstaviti kao možda i najekstremnije u tom pogledu…

McLaren F1, Porsche 911 GT1 i Mercedes CLK GTR, zasigurno su najznačajniji superautomobili iz ’90-ih. Dobro znana Carfection ekipa ponovno je ostavila gledatelje bez teksta, sa svojom novom epizodom. Ove cestovne dragulje i pionire hiper automobila kategorije predstavio je oktanskim fanaticima dobro poznati Henry Catchpole.

Modeli koji su doslovno preslika izvedbi koji su žarili i palili na stazama, doslovno su dobili papire i homologaciju za cestovnu legalnu upotrebu.

Prva epizoda ovog savršenog automobilističkog dokumentarca nam donosi predstavljanje u detalj – McLaren F1. Ultimativni model nosi oznaku broj 037 na šasiji i u svom izvornom stanju iz atmosferskog 6.1-litrenog V12 sklopa nastalog u suradnji s BMW-om. Njegovih čak 627 KS na masu od 1.138 kg rezultiralo je i danas impresivnim brojkama. F1 je do danas ostao najbrži automobil na svijetu s atmosferskim motorom.

U međuvremenu, predstavio nam se i Porsche 911 GT1 u Strassenversion izvedbi (cestovnoj izvedbi). Sa svojih 536 KS i 1.150 kg, ali i svojom GT1 figurom oduševio je automobilski svijet.

Zašto mi još uvijek pišemo o ovome, idemo sve pogledati još jednom…

Čekamo još samo CLK GTR…

Izvor/foto: Carfection