Renault Megane E-Tech plug-in hibrid od sad dostupan i u kompaktnoj varijanti

Renault Megane E Tech hibrid kompakt

Grandtour je već neko vrijeme dostupan kao plug-in hibrid, a sad je Megane dobio i plug-in hibrida u kompaktnoj varijanti…

Kao pionir električnih vozila, Renault je zajedno s Renault F1 timom radio na njihovom inovativnom i ekskluzivnom E-Tech motoru. S nekih 150 patenata na svoje ime, otvorio je put za dva nova tipa motora: potpuno hibridni i plug-in hibrid.

Opremljen s dva elektromotora, baterijom i inteligentnim prijenosnikom, Megane E-Tech Plug-In hibrid optimalno koristi sve dostupne izvore energije (električni i motori s izgaranjem) za dodatnu udobnost za volanom i rekordne emisije CO2 i ekonomičnost goriva.

Potpuno novi MEGANE ima potpuno novi dizajn s ergonomskijim i moderniziranijim interijerom, kao i najbolju povezanost, multimediju i sigurnosne sustave.

Kao i kod Grandtour izvedbe, Megane Hatchback asortiman sada uključuje i plug-in hibridni motor E-TECH od 160 KS. Motor s optimalnom svestranošću nudi novo iskustvo vožnje i jedinstvenu učinkovitost goriva.

Uz prisustvo baterije od 9,8 kWh i dva elektromotora, 1,6-litreni četverocilindrični motor može voziti do 50 km u kombiniranom ciklusu (WLTP) i do 65 km u gradskom ciklusu (WLTP). U tome je prava svestranost Megane E-Tech izvedbe, kao i svih plug-in hibrida na tržištu uopće. Mogu se voziti kao potpuno električno vozilo za svakodnevno putovanje na posao, a svejedno će vas odvesti dalje u vikendice i odmore.

Uvijek počinje u potpuno električnom načinu rada. E-Tech priključni hibridni motor štedi do 40% goriva (gradski ciklus WLTP) u usporedbi s ekvivalentom motora s izgaranjem. U kombiniranom ciklusu WLTP sagorijeva vrlo malo goriva (počevši od 1,2 L / 100 km) i ima minimalne emisije CO2 (čak 28 g / km).

Možemo samo reći, kako smo veći iskusili na prezentaciji Megane E-Tech sistem i dojam je zbilja odličan.

foto: Renault