Hongqi H9 novo je kinesko luksuzno čudo, sve dok ga detaljnije ne pogledate

Hongqi H

U više od pet metara duljine obilje je luksuza, ali je li stvarno moćan u svakom detalju?

Dojmljiv izgled, puno finih detalja, ali možda i nezgodno vrijeme predstavljanja (COVID-19 pandemija). Upoznajte Hongqi H9, kineski automobil, perjanicu luksuznih modela iz najmnogoljudnije zemlje na svijetu. Inače, punog naziva FAW Hongqi, malo tko će znati, ali to je najstariji i najluksuzniji kineski proizvođač automobila.

Hongqi H

Svoje impresivne dimenzije na 20 colnim kotačima, ističe posebno duljinom od 5,2 metara, a za gomilu komfora brine međuosovinski razmak od ravno 3 metra. Proporcijama, bliski je BMW seriji 7, Mercedes-Benz S-klasi i Audi A8, ali u nekim stvarima ipak kaska. Prije svega tu mislimo na nešto slabiju, neuvjerljivu ponudu motora.

Hongqi H

Dvolitreni turbo motor za ovu grdosiju spremio je 250 KS i 380 Nm, a na raspolaganju će biti i 3.0 V6 s 272 KS i 400 Nm. Takve brojke odmah u startu govore, kako neće donijeti neke iznimne performanse, tako da 100 km/h uhvati tek za 8 sekundi. Usporedbe radi Audi A8 50 TDI, za 6 sekundi je na 100 km/h.

Hongqi H

Kinezi u svojim proizvodima, uvijek imaju neke uzore, a tu je puno mješavine, mi bismo rekli ponajviše – Rolls-Roycea, Cadillaca i složit ćete se Maybacha. Ali naravno, Kinezi će još morati puno riže jesti i to vilicom.

Završna obrada im je još uvijek veliki problem i na tome će morati poraditi (pogledajte galeriju). Puno detalja unutar interijera smo prepoznali iz Mercedes-Benz vozila.

Hongqi H

Najdojmljiviji dio je na prednjoj maski, koju krasi LED svjetlo duž cijele širine vozila. Inače, ako zagrebemo ispod površine, H9 je skiciran od strane Giles Taylora, čovjeka koji je radio u Rolls-Royceu. Tako da nas puno toga ne treba čuditi…

Hongqi H

Hongqi H

Hongqi H