MINI John Cooper Works Electric definitivno vozi u električno doba

MINI John Cooper Works Electric

Nove arhitekture vozila nude dodatnu slobodu kada je u pitanju planirano proširenje asortimana modela, dok će značajke performansi s pogonom bez emisija izoštrit će prepoznatljivost John Cooper Works izvedbi…

Evolucija asortimana MINI modela usredotočena je na kontinuirano širenje električne mobilnosti, te se pri tome nude nove mogućnosti da se doživi potpuni užitak u vožnji. Upravo to otvara nove mogućnosti za ediciju – John Cooper Works. MINI će i pored elektrifikacije uvijek inzistirati na istaknutom vozačkom doživljaju.

MINI John Cooper Works Electric

MINI velikim koracima napreduje što se tiče električne mobilnosti. Priključni hibridni model MINI Cooper SE Countryman ALL4 ostvario je ukupni tržišni udio marke od 5%. Nakon izuzetno uspješnog lansiranja potpuno električnog MINI Cooper SE, taj se udio udvostručio na oko deset posto u roku od samo nekoliko mjeseci. Na temelju ovog iskustva i gledajući unaprijed u buduću tehnologiju, MINI sada priprema sljedeći korak u razvoju električnih modela John Cooper Works.

“MINI Electric dokazao je kako može kombinirati tipični užitak u vožnji i električnu mobilnost”, naglasio Bernd Körber, voditelj marke MINI.

MINI John Cooper Works Electric

„Sada je pravo vrijeme da strast koju donosi izvedba John Cooper Works prenesmo i s elektromobilnošću. Zbog toga i predano radimo na razvoju koncepata za električne modele John Cooper Works.”

Trenutni fokus na razvoju MINI John Cooper Works Electric pokazuje koliko je električna mobilnost važna u smislu budućeg smjera marke. Cilj je jedinstvena kombinacija održivosti, performansi i strasti. “John Cooper Works izvedbe s konvencionalnim motorima sa unutrašnjim izgaranjem i dalje će imati važnu ulogu, kako bi bili sigurni da se bavimo željama i potrebama zaljubljenika u performanse širom svijeta”, kaže Bernd Körber. “A s našim novim fokusom na električne performanse, stvaramo priliku i da izoštrimo prepoznatljivi profil marke John Cooper Works više nego ikad prije.”

MINI John Cooper Works Electric

Nemamo ništa protiv struje, ali neka se ne žuri Bernd i ekipa inženjera oko njega.

foto: MINI // BMW