Mercedes-Benz slavi veliki uspjeh, tvornica u Sindelfingen proizvela 22 milijuna vozila

Mercedes Sindelfingen jubilej proslava  milijuna vozila EQS

Slavljenički model je EQS 580 4MATIC koji je izašao iz tvornice 56. S-klasa i EQS samo potvrđuju veliku potražnju kupaca diljem svijeta…

Slavljeničko, 22-milijunto Mercedes-Benz vozilo je EQS 580 4MATIC u Manufaktur zumbul crvenoj metalik boji. Vozilo je izašlo s proizvodne trake u tvornici 56 u Sindelfingenu (Njemačka). Ovo vrhunsko električno vozilo označava najnovije poglavlje u proizvodnji luksuznih vozila u tvornici Mercedes-Benz, koja je otvorena 1915. i postala centar izvrsnosti za proizvodnju vrhunskih vozila od početka bilježenja 1946. Prekretnica od 22 milijuna je kulminacija faze postojanog rasta za Sindelfingen, nakon nastavka proizvodnje osobnih automobila 1946.

Mercedes-Benz slavi veliki uspjeh, tvornica u Sindelfingen proizvela 22 milijuna vozila 25
Sindelfingen tvornica slikana 1971. (Foto: Mercedes-Benz)

Osim EQS modela, sve varijante Mercedes-Benz S-klase, uključujući hibrid, kao i Mercedes-Maybach S-klasa, izlaze s proizvodne trake u Tvornici 56. E-klasa, GLC, CLS, S-klasa Guard i modeli Mercedes-AMG GT (4 vrata) također se proizvode u Sindelfingenu. Novi modeli i varijante pogona brzo se integriraju u voznu liniju – dokaz visoke fleksibilnosti i učinkovitosti tvornice 56. U 2022. isporuke S-klase porasle su na preko 90 000 jedinica, što je povećanje od 5% u odnosu na prethodnu godinu. Osim toga, EQS je uspio pridobiti nove kupce za vrhunski segment. U 2022. kupcima je isporučeno 19 200 vozila ovog modela, potaknuto velikom potražnjom u SAD-u.

“Čestitam svojim kolegama u Sindelfingenu na obljetnici proizvodnje od 22 milijuna vozila. Fleksibilan, digitalan, učinkovit i održiv: Sindelfingen jest i ostaje naš centar izvrsnosti za vozila luksuzne klase u globalnoj proizvodnoj mreži. Sindelfingen ima impresivnu povijest, dok u isto vrijeme idealno pozicioniran za budućnost: vodeća tvornica u luksuznom segmentu proizvodit će modele koji koriste električnu platformu AMG.EA od 2025. nadalje.” rekao Jörg Burzer, član upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG, zadužen za upravljanje proizvodnjom i opskrbnim lancem.

Foto: Mercedes-Benz