Mercedes-Benz AMG GLA 45 S – projektil neobičnog formata

mercedes amg gla

Nijemci su odlučili predstaviti najmanji SUV pod AMG palicom, prije njegovog zakazanog predstavljanja u Ženevi…

Po uzoru na Mercedes-Benz AMG A45 S, GLA također raspolaže sa novim, M139 2,0-litrenim turbobenzinskim motorom koji dolazi u dvije inačice snage, 380 i 421 KS. Serijski stiže sa 4MATIC+ pogonom na sva četiri kotača te AMG SPEEDSHIFT 8G DCT automatskim mjenjačem.

mercedes amg gla

Hoće li biti brži od Audi RS Q3?
Tu su negdje. Do stotke GLA stiže za kratke 4,3 sekunde, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. Što se ovjesa i upravljanja tiče, kotrljanje u zavojima je smanjeno u odnosu na obični model, a držanje na cesti poboljšano je zahvaljujući opcijskim AMG naplacima veličine od 19 do 21 cola.

mercedes amg gla

Koliko će se razlikovati interijer od standardnog GLA?
U unutrašnjosti, na prvi pogled, ništa novo.Tu je već dobro poznato MBUX sučelje s dva 10,25- inčna ekrana, a kvaliteta materijala na visokoj je razini. Volan presvučen Alcantarom je moguće naručiti uz doplatu, a tu su i žuti uzorci na sjedalima te u interijeru; posebnost Edition 1 paketa.

mercedes amg gla

Hoće li biti naporan za svakodnevnu vožnju?
Neće. Jer uz doplatu, AMG stručnjaci nude i paket sa 6 programa vožnje koji, po želji vozača, mijenja se odaziv na gas, tvrdoću volana, zvuk auspuha te dodatno doprinose doživljaju u vožnji.

Kad stiže i po kojoj cijeni?
Prve isporuke kupcima biti će u jesen ove godine, a za ostale detalje valja pričekati premijeru u Ženevi. Cijena, računajte sigurno na iznos preko 550.000 kuna…