Mercedes-Benz AMG GLA 45 S – projektil neobičnog formata

Mercedes-Benz AMG GLA 45 S - projektil neobičnog formata

Nijemci su odlučili predstaviti najmanji SUV pod AMG palicom, prije njegovog zakazanog predstavljanja u Ženevi…

Po uzoru na Mercedes-Benz AMG A45 S, GLA također raspolaže sa novim, M139 2,0-litrenim turbobenzinskim motorom koji dolazi u dvije inačice snage, 380 i 421 KS. Serijski stiže sa 4MATIC+ pogonom na sva četiri kotača te AMG SPEEDSHIFT 8G DCT automatskim mjenjačem.

Mercedes-Benz AMG GLA 45 S - projektil neobičnog formata 1

Hoće li biti brži od Audi RS Q3?
Tu su negdje. Do stotke GLA stiže za kratke 4,3 sekunde, a maksimalna brzina elektronski je ograničena na 250 km/h. Što se ovjesa i upravljanja tiče, kotrljanje u zavojima je smanjeno u odnosu na obični model, a držanje na cesti poboljšano je zahvaljujući opcijskim AMG naplacima veličine od 19 do 21 cola.

Mercedes-Benz AMG GLA 45 S - projektil neobičnog formata 2

Koliko će se razlikovati interijer od standardnog GLA?
U unutrašnjosti, na prvi pogled, ništa novo.Tu je već dobro poznato MBUX sučelje s dva 10,25- inčna ekrana, a kvaliteta materijala na visokoj je razini. Volan presvučen Alcantarom je moguće naručiti uz doplatu, a tu su i žuti uzorci na sjedalima te u interijeru; posebnost Edition 1 paketa.

Mercedes-Benz AMG GLA 45 S - projektil neobičnog formata 3

Hoće li biti naporan za svakodnevnu vožnju?
Neće. Jer uz doplatu, AMG stručnjaci nude i paket sa 6 programa vožnje koji, po želji vozača, mijenja se odaziv na gas, tvrdoću volana, zvuk auspuha te dodatno doprinose doživljaju u vožnji.

Kad stiže i po kojoj cijeni?
Prve isporuke kupcima biti će u jesen ove godine, a za ostale detalje valja pričekati premijeru u Ženevi. Cijena, računajte sigurno na iznos preko 550.000 kuna…