BMW M3 E30 prodaje se na aukciji, početna cijena iznosi 40 tisuća funti!

BMW M3 E30 prodaje se na aukciji, početna cijena iznosi 40 tisuća funti!

Classic Car Auctions iz Velike Britanije krajem ožujka ove godine planira predstaviti mnoštvo automobila na svojoj aukciji, a jedan od zanimljivijih primjeraka je ovaj BMW M3…

Riječ je, dakle, o modelu M3 interne oznake E30 koji je proizveden 1987. godine. Ispod poklopca motora krije se čuveni 2,3-litreni motor koji razvija 200 KS te 240 Nm okretnog momenta. Konkretni primjerak uparen je sa ručnim mjenjačem koji broji pet stupnjeva (Getrag), a do “stotke” stiže za 6,7 sekundi. Obojan je u Triple Black crnu boju, a svi dijelovi i komponente su tvornički.

BMW M3 E30 prodaje se na aukciji, početna cijena iznosi 40 tisuća funti! 1

Ovaj je M3 uvežen u Veliku Britaniju 2015. godine, a prvotno je bio namijenjen za Japan, gdje je i provjerio većinu svog vijeka. Broji četiri vlasnika koji su pažljivo vodili računa o njemu, što je dokumentirano i u servisnim knjižicama. Otkako je došao na Otok, prošao je svega 400 kilometara, pa zato ne čudi ukupna kilometraža od samo 58,967 kilometara.

BMW M3 E30 prodaje se na aukciji, početna cijena iznosi 40 tisuća funti! 2

Interijer je također u besprijekornom stanju, tu je i trokraki sportski volan, a sjedala su kožna i doslovce kao nova. Procijenjena vrijednost ovog dragulja je od 40 do 45 tisuća funti, a budući će vlasnik itekako uživati u ovom sportskom automobilu. Aukcija kreće za točno mjesec dana (ožujak 2020.godine).